Gårdagen gick inte som väntat och det blev mycket dåliga resultat. Längesen man fick se en sådan motgång då det gått riktigt bra, men nya tag idag då vi får se ett bottenmöte i Halmstad när Drott tar emot Skövde som åker på besök. Skövde som varit rejält skadedrabbade har inte fått till det så bra som man egentligen kan medan Drott endast visat att man tillhör botten och ligger välförtjänt sist. Trots att bägge lagen kommer från en rad förluster så har Skövde visat mer och med tanke på odds fördelningen, tar jag ställning. Häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – IFK Skövde HK
  • Spel: IFK Skövde HK rak vinst
  • Odds: 2.35 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med att kika på Drott så kan man endast säga att man varit bedrövliga. Inför säsongen värvade man in en del offensiva pjäser och struntade fullständigt i det defensiva vilket har gett utslag. Försvarsspelet tillsammans med målvaktsspelet tillhör en allsvensk-klass och det kan man också se i resultatraden där man snittar hela 33 insläppta mål per match(!!). Idag ställs man mot ett Skövde som även dem gått dåligt, men den stora skillnaden är framförallt hur man uppträtt och jag kan inget annat än tro att man åker på ännu en förlust. Inget talar för och jag tror vi får se Drott åka ned i år!

På andra sidan står gästande Skövde som varit skadedrabbat i inledningen av säsongen. Viktiga spelare saknas vilket har resulterat i att man inte kommit upp i nivå och där av förlustraden. Till skillnad från Drott har man fått igång försvarsspelet och anfallsspelet är istället problemet. Räddningsprocenten på målvakterna är bäst i serien och skärper man sig bara framåt, mot seriens sämsta försvar, vinner man. Spelvärdet är högt och jag tvekar inte!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Sedan jag följt svensk handboll har jag inte skådat ett sämre Drott. Skövde har helt klart kapaciteten som krävs för att vinna och då spelvärdet är så pass bra, spikar jag! Insatsen får ligga på strax över medel.