Denna onsdag bjuder på fler matcher och en av dem är i Halmstad där Drott tar emot gästande Skövde. Drott som kommer från en uddamålsseger mot Önnered möter ett Skövde som även dem kommer från en skön seger mot Lugi då man vann med hela åtta bollar. Två lag som kämpar för en slutspelsplats och där varje match framöver är en måste-match. Ser vi till inbördes möten så har Drott en klar fördel och idag väljer jag att lita på statistik. Häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – IFK Skövde HK
  • Spel: HK Drott Halmstad rak vinst
  • Odds: 1.81 @ unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Gästande Skövde har på senaste tid höjt sig rejält och kommer till detta möte med två stabila segrar i bagaget. För två matcher sen kunde man enkelt avfärda gästande Ystad och senast kunde även där enkelt vinna mot ett topp lag som Lugi. Den ständiga ojämnhet som funnits börjar jämna ut sig men aningen för sent in på säsongen. Poängterbart är dock att man har tagit dessa två segrar på hemmaplan, och som så ofta i denna serie så vet vi att hemmaplansfördel väger tungt. Idag möter man ett Drott som är i en liknande situation som Skövde men på bortaplan, vilket gör det lite för tufft i mina ögon.

Ser vi till Drotts situation så kan man säga som jag tidigare sagt att man är i en liknande sits som Skövde. Ska man ta en slutspelsplats krävs vinst efter vinst efter vinst och om det ska vara möjligt krävs en prestationshöjning då man idag möter ett hungrigt Skövde. Man kommer till matchen med en seger i bagaget vilket kan betyda ökat självförtroende och bättre spel. Och ser man även till inbördes möten så talar det definitivt i Drotts fördel då man har hela 3 raka vinster mot Skövde.

Inbördes möten:

Skövde – Drott = 30-35
Drott – Skövde = 34-28
Skövde – Drott = 34-29
Skövde – Drott = 32-33
Drott – Skövde = 28-22

Två lag som enligt mig håller ungefär samma nivå möts idag, och jag väljer att utgå från statistik samt hemmaplan fördel. Där av går mitt tips till Drott. Insatsen ligger på strax under medel!