Dagens andra möte i Elitserien står mellan två lag som skiljer sig oerhört mycket, nämligen Drott från Halmstad och Kristianstad. Drott som inför i år har tappat en hel del spelare och förnyat sin trupp har enligt mig hittills ett underkänt betyg, medan Kristianstad verkligen visat att man är bäst i Sverige genom att toppa tabellen med marginal, och får ett mycket väl godkänt betyg. Idag tror jag att Kristianstad bara plockar hem två nya goa pinnar relativt enkelt och hittar ett fint speltips. Häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -3,5
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Börjar vi se till hemmalagets prestationer innan VM:et som varit, så kan man säga att man rent ut sagt varit lite knackiga. Man ligger för tillfället näst sist i tabellen vilket talar sitt tydliga språk. Innan uppehållet hade man ett dubbelmöte mot Lugi som resulterade i en vinst och en förlust. Man spelar ett väldigt rörligt och till stor del ett individuellt spel där Pontus Zetterman är huvudrollen. Detta är oftast en nackdel när man möter lag som exempelvis Kristianstad som verkligen spelar som ett lag. Det finns inte så mycket att orda om än att jag tror att Drott inte har någon chans mot ett starkt Kristianstad.

Ser vi till Kristiandstads situation så kan man inte säga något annat än att man visat att man är ett lag som har stora möjligheter till att ta hem allt. Man ligger överlägset etta i tabellen med ett facit på 15-0-2 och det är snudd till rekord. Innan uppehållet så spelade man ett dubbelmöte mot Malmö och som vanligt denna säsong, så resulterade det i två nya vinster med 33-26 respektive 22-24. Hittills denna säsong har man slagit Drott två gånger, och det relativt enkelt med 22-32 och 23-26. Jag tror på samma scenario idag. Marcus Olsson som varit med landslaget på VM är tillbaks som vanligt i truppen och man kommer laddade till dagens möte då serien startar igång.

Lycka till Drott säger jag och plockar en handikappslina på Kristianstad direkt. -3,5 bör man kunna lösa trots bortaplan och denna lina plockas med en insats på strax över medel!