Denna lördag bjuder på Elitserie handboll där vi får dra oss till Halland för att se Drott ta emot gästande Malmö i en match om slutspelsplats. Drott som efter en fin period fick se sig besegrade senast, söker revansch mot ett Malmö som inte riktigt hittat rätt på sistone. Två poäng är ett måste för bägge lagen och fullt ös lär vänta på plan. Vem drar det längsta strået i en sådan här nervig match? Jag har svaret, häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – HK Malmö
  • Spel: HK Malmö
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 15.00

Börjar vi med att kika på hemmalaget från Halmstad, Drott, så kan man konstatera att man ryckt upp sig rejält på sistone och nu krigar för en slutspelsplats. Man har tagit hela fyra vinster på senaste sex matcherna, och det mot lag som Sävehof, Skövde, Önnered och Ricoh vilket är imponerande. Senast fick man dock stryk mot Redbergslid som var ett lite för tufft motstånd och 34-28 var ett faktum när domaren blåste i pipan. En bekymrande sak som Drott ständigt haft med sig under säsongen är att man aldrig riktigt kunnat få igång försvarsspelet vilket ofta resulterar i många insläppta mål. Idag möter man ett Malmö som älskar sådana typer av motstånd och om man ska ha någon chans krävs stor förbättring i försvarsspelet samt målvaktsspelet. Utöver det så ligger man för tillfället en poäng bakom åttondeplatsen som är den sista slutspelsplaceringen och möter just precis Malmö som står på den platsen, vilket gör denna match oerhört betydelsefull.

Bortalaget som kommer från Skåne har i ett större perspektiv blivit bättre och bättre genom säsongen gång och har för tillfället en åttondeplats som innebär slutspel. Senaste matcherna har man dock inte kunnat ta någon seger då man spelat oavgjort mot Sävehof 27-27 samt mot Alingsås 23-23. Torsken kom mot Hammarby med uddamålet 23-22, men trots dessa resultat så har man presterat och visat på en fin handboll vilket innebär att man erhåller en fin form. Idag ställs man mot ett lättare motstånd och jag kan inte se Malmö förlora detta. Spelar man som vanligt och får igång sitt försvarsspel samt målvaktsspel, så lär man straffa Drotts svaga defensiv.

Mitt tips blir ganska självklart då jag tror starkt på Malmö. Man erhåller fin form samt har en högre kapacitet än Drott vilket kommer visas idag. Jag höjer insatsen ett snäpp och lirar raka tvåan till en insats på strax över medel!