Eftermiddagens andra rek-match står mellan Halmstadskillarna Drott och skånska H43 från Lund. H43 som ständigt svänger i sina prestationer gästar ett lag som även de är lite knackiga, vilket bäddar för en underhållande match. Ett utav lagen är ändå ett huvud högre och bör vinna. Ser ett lockande odds som bara måste spelas!

  • Match: HK Drott Halmstad – H43 Lund
  • Spelstopp: 19.00

Bortalaget H43 från Lund kommer från en tung förlust mot Stockholmskollegan Ricoh. Man torskade denna match med 23-27 helt välförtjänt enligt mig. Redan efter sju minuter spelade fick man ta en timeout för att man inte nätat ännu och man låg under med sju åtta bollar efter 15 minuter, vilket är katastrofalt dåligt. Oavsett lag man möter så krävs det full disciplin från start, och händer något sådant idag igen så kan man packa sina väskor direkt ännu en gång. Ett stort plus måste jag ändå ge till Joakim Bååk som höll kvar H43 i matchen och spelade stundtals riktigt bra, idag får man se upp för honom! Nu har man vilat i en vecka, och förhoppningsvis så kommer man med krafter till detta möte mot HK Drott.

Hemmalaget från Halmstad, HK Drott, har även dem blandat i sina prestationer. Senast åkte man på förlust mot Alingsås, vilket inte var så förvånande. Man var och är helt enkelt ett sämre lag och siffrorna 32-25 speglade matchen väl. Matchen innan vann man hemma mot Önnered med 31-29. I samtliga matcher man spelat så har nyckelspelaren Pontus Zetterman fått göra grovjobbet i anfallsspelet och han producerar mål konstant. Just nu ligger han på första plats i skytteligan och för att man ska kunna vinna idag krävs bra spel från hans sida, då han även är oerhört bra på att assistera andra till goda lägen. För Drotts del så krävs en vinst idag för att man ska kunna ha någon chans att vara med i slutspelsjakten. Man möter ett lag som ligger nästsist på tabellen och ingen tvekan om att man bara ska vinna detta.

Inbördes möten för de som är intresserade:
H43 – Drott = 27-29
H43 – Drott = 33-32
Drott – H43 = 32-29
H43 – Drott = 34-34
H43 – Drott = 29-33

Det är ganska uppenbart vem jag tror tar hem det idag. Drott som är ett bättre lag, har hemmaplansfördel och enligt mig ska man bara vinna idag. För de som letar fler spel, så kan man se att det alltid blir oerhört mycket mål mellan lagen och överspelet är aktuellt även för mig!

Speltips:
6/10 units: HK Drott Halmstad -2,5 – 1,76 @ bet365
3,5/10 units: Över 55,5 mål i matchen – 1,85 @ bet365