I Halmstad jagas fortfarande första tvåpoängaren när Drott tar emot ett Eskilstuna Guif. Två lag som är i stort behov av en seger möts i en riktigt underhållande match. Drott har ännu inte vunnit och framförallt försvarsspelet har varit katastrofalt medan Guif är inne i en svacka med hela sex raka matcher utan vinst. Det är klass skillnad mellan dessa lag och mötet kommer i perfekt tajming för Guif då man nu kan pumpa upp självförtroendet lite med en seger. Häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif -4,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Drott fortsätter jag att såga match efter match och nu ställer jag mig till och med frågan ifall man ens kommer kunna plocka en seger till slutet av säsongen? Man förlorar ständigt och slutar aldrig att släppa in mål. Man är nu uppe i hela 333 insläppta mål på 10 spelade matcher, vilket innebär ett snitt på 33 insläppta per match. Förödande statistik och att den ska sänkas mot ett Guif som älskar att straffa sina motståndares tekniska fel via kontring, tror jag inte på. Tack och adjö Drott!

Guif var det längesedan man fick se vara inne i en sådan här kris och det ska bli kul att se hur man löser det. Man spelar ju lite chansartat med fyra niometersspelare, d.v.s. utan mittsexa och vilket i alla fall inte är det bästa möjliga. Senast fick man lite turligt med sig ett oavgjort resultat mot Hammarby efter att ha lyckats trä in kvitteringsmålet i slutet av matchen. Idag ställs man mot ett betydligt enklare motstånd och jag kan inte se att man inte vinner. Denna negativa trend ska brytas och Drott kommer som ett brev på posten!

Så vad blir mitt lir?Guif är så pass stora favoriter väljer jag att ta mig till handikappslinorna som ser fina ut. Guif lär göra en hel del mål och stänger man bara igen lite bakåt kommer detta rinna undan. Eskilstuna Guif -4,5 får en slant på strax över medel!