På denna regniga dag får vi dra oss till Halmstad för att kolla på Elitseriehandboll där Guif gästar Drott. En underhållande match mellan två lag som kommer från segrar i sina senaste matcher. Drott imponerade och slog Ricoh enkelt medan Guif gjorde jobbet mot ett svagt Önnered. Det är dock lite skadebekymmer som krånglar till det hela, men trots det så anser jag att ett av lagen är klassen bättre!

  • Match: HK Drott Halmstad – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif -1,5
  • Odds: 2.08 @ unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19,36

Hemmalaget, HK Drott, som tappat viktiga spelare inför i år och svängt i sina prestationer fortsätter att göra det, och sett till de senaste matcherna så kan man sammanfattningsvis säga att man vinner varannan match. Ska man se det på det viset så innebär det att man torskar i dagens match. I sin senaste match imponerades jag rejält av dem när de slog Ricoh på bortaplan med 23-26. Man har i tidigare matcher haft problem med att täppa igen bakåt, men nu lyckades man vilket resulterade i en seger. Idag möter man ett betydligt tuffare motstånd än Ricoh och för att kunna ge sin snåla publik något att vara glada över krävs en riktigt bra prestation.

Fem senaste:
Ricoh – Drott = 23-26
Drott – Sävehof = 18-26
Drott – H43 = 38-25
Alingsås – Drott = 32-25
Drott – Önnered = 31-29

Man har vunnit mot lag som tillhör den nedre delen av tabellen d.v.s. Önnered som ligger sist, H43 som är i konkurs samt Ricoh som är nykomlingar. Upp till bevis idag.

Bortalaget från Eskilstuna har spelat lite si sådär på sistone då man drabbats av skadeproblem. Helge Freiman som är deras absolut bästa spelare är skadad och kommer inte att spela idag. Även kanten Daniel Pettersson samt målvakten Koakou är borta sedan tidigare. Trots att dessa spelare är borta så spelar man på hög nivå. Man har ungdomar som erhåller ett gott självförtroende och tror på sig själv, men även gamla rutinerade spelare som tar ansvar. Därmed skulle jag säga att man har en bred trupp vilket gynnar laget i längden. I sin förra match slog man Önnered med 26-23 och sammanfattat efter att ha sett matchen så var det oerhört enkelt. Idag åker man iväg till Halmstad för två nya poäng och jag tvivlar inte på att man bara ska ta det!

Efter att ha sett bägge lagen spela så måste jag ge Guif en stor fördel. Drott kan dock slå till ibland och spela en underhållande och fartfylld handboll, men jag tror inte man räcker till här. Oddsmässigt ser det riktigt bra ut och jag måste bara lira Guif -1,5t till en insats strax över medel!