En torsdag som denna bjuder på lite kvalserie matcher där vi får se HK Aranäs ta emot VästeråsIrsta HF som kommer på besök. Kungsbacka laget har hittills gjort ett fantastiskt bra kval försök och tagit hela fyra segrar på fem matcher. Västerås däremot har det gått sämre för och tre raka förluster är ett faktum. Att Aranäs håller en bättre nivå än Västerås, är det inget snack om och att man är klara favoriter är helt välförtjänt. Senast lagen möttes var det uppe i Västerås där Aranäs höjde sig och kunde avfärda motståndet. Idag tror jag på samma scenario. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – VästeråsIrsta HF
  • Speltips: HK Aranäs -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med VästeråsIrsta så finns det inte mycket att säga än att man helt enkelt får förbereda sig för en ny säsong i allsvenskan. Tre förluster på fyra matcher är uselt och det förvånar mig lite att man presterat så dåligt. Senast mötte man just precis Aranäs fast på hemmaplan och förlorade efter en usel andra halvlek. Idag är det ombytta roller och man åker ner till Kungsbacka för returmöte. En mycket svårare uppgift, och i och med att man inte ens kunde vinna på hemmaplan så talar inget för att man ska vinna på bortaplan. Usel form och enligt mig en för tuff uppgift, sågning!

Ser vi till Aranäs så kan man fastställa att man hittills fått ur maxprestationer i, i princip alla matcher och åtta plockade poäng av hela tio är fantastiskt. Man har slagit lag som Skövde, Önnered, Helsingborg och VästeråsIrsta vilket verkligen inte är dåligt. En Elitserieplats närmar sig och en seger här skulle förbättrat ens position rejält. Senast slog man Västerås på bortaplan och med tanke på att man idag erhåller hemmaplan, plus har en toppform så kan man inget annat än att tro på detta lag.

Så vad blir mitt tips? Då man är favoriter och besitter ett odds på 1,60 så väljer jag att ta mig till handikappslinorna som ser generösa ut. Bettan erbjuder -1,5 till ett odds på hela 1,95 och jag bara tackar och bugar. Insatsen får ligga på strax över medel!