Kval till elitserien spelas parallellt med slutspelsmatcherna i elitserien vilket gör det svårt att hitta tid för att hinna med att se allt, men det gör ju ingenting för tipsen! Ett tips ska delas ut i en match som står mellan Aranäs och VästeråsIrsta, där Aranäs vid seger säkrar en elitserieplats i och med tre raka vinster. Ska fallet bli sådant eller vill gästerna annorlunda? Jag har det klart för mig, häng med!

  • Match: HK Aranäs – VästeråsIrsta HF
  • Spel: HK Aranäs -1,5
  • Odds: 1,80 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Västerås gjorde det bra i allsvenskan, men det är en helt annan sak att möta ett Aranäs som varit i elitserien under en säsongsperiod och fått högre matchtempo samt rutin i sig. Jag skulle vilja säga att Aranäs är det tuffaste motståndet man kunde få bland lagen som hamna på nedflyttningskval i elitserien, just för att man spelar annorlunda. Mer fartfyllt än strukturerat och det satsas rejält framåt vilket inte passar Västerås något bra. Två raka förluster med god marginal senast då man gästade Kungsbacka. Jag kan inte se att man har en chans mot ett Aranäs på hemmaplan och tror på en liknande torsk om sistgång (27-21). Avslag!

Aranäs har gjort det stabilt och kommer förmodligen spela kvar i elitserien även nästa år vilket är roligt, framförallt för mig då jag bor i Göteborg och är granne. Senast slog man Västerås med 27-21 och det syntes att man blev ett snäpp bättre på hemmaplan där man i sin kompakta och fullsatta hall får ett bättre tryck. Wiklund som stått lite i skymundan i elitserien, klev fram och lyfte laget till en seger med sina sju strutar, för att inte nämna högerhänta högernian Jonsson som även han hade show och nätade sex gånger om. Man har mer fart i benen och jag tror man bara vinner idag!

27-21 senast och jag förväntar mig en liknande prestation idag. Man är klart bättre och hemmaplansfördelen betyder mycket. Aranäs -3,5 liras till en insats på medel. Jobba!