Gårdagen gick lite snett men det är bara att ta nya tag. Idag får vi se ett annat typ av ”slutspel” som handlar om kval till elitserien eller så kallad nedflyttning till allsvenskan. Aranäs tar emot VästeråsIrsta som får åka till Kungsbacka på besök. Aranäs gjorde allt man kunde i elitserien och som vanligt är det alltid svårt som nykomling medan Västerås fick nöja sig med kvalplats till elitserien. Lagen har redan lirat en gång tidigare och då blev det bortavinst för Aranäs. På hemmaplan är man starka och jag tar ställning. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – VästeråsIrsta HF
  • Spel: HK Aranäs -2,5
  • Odds:  1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Västerås så kan vi konstatera att man gjorde en riktigt bra säsong i allsvenskan där man slutligen tog andra platsen i tabellen efter att ha nosat på förstaplatsen som togs av IFK Ystad. Man kom till detta elitseriekval med bästa möjliga form och radade upp segrar, men det är som sagt skillnad mellan elitserien och allsvenskan, vilket vi också fick se direkt i första mötet då Aranäs drog längsta strået trots bortaplan. Slutresultatet skrevs till 24-26. Man är tunnare och har inte riktigt det tempot i sig och när man idag ska gästa Kungsbacka lär det bli ännu tuffare. Storlag i elitserien hade problem i väst när man gästade Aranäs och då det är en oerhört betydelsefull match, lär inte publiken svika. Avslag!

Som jag precis nämnde så är Aranäs riktigt bra på hemmaplan där man har sin kompakta och fullsatta hall med bra tryck. Inte nog med det så har man även i mina ögon en bättre trupp med fler spelare som sticker ut. Jag tänker främst på niometerslirarna Mellegård och Gustafsson men också kantspelarna Hedberg och Atterhäll som stod för sammanlagt 14 av Aranäs 26 mål i Västerås. Vi kommer till stor sannolikhet få se Aranäs i elitserien ytterligare ett år och det här ska man bara vinna. Spik!

Så mitt lir faller på Kungsbacka gänget, Aranäs, som enligt mig är det bättre laget. På hemmaplan är man svåra att slå och då det även är ett allsvenskt gäng som kommer på besök, så ska man bara vinna. Jag lirar Aranäs -2,5 till en insats på strax över medel!