Analysen igår var galant och jag är mycket nöjd. Idag är det nya tag och vi får se ett bottenmöte mellan Kungsbacka gänget Aranäs och Solna killarna Ricoh. Ricoh som hade större förväntningar på sig än vad man presterat innan säsongen, går tungt medan Aranäs flyter med och som förväntat ligger i bottenstriden. Min känsla direkt när jag ser dessa lag speglar tydligen inte spelbolagens men det tackar jag bara för då min analys låter relativt rimlig. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – Ricoh HK
  • Spel: Ricoh HK rak vinst
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:45

Börjar vi med att kika på Aranäs så har man, som jag tidigare nämnde, inget annat än förväntat att man ska ligga nere i botten och kriga för att nå kvalplats eller eventuellt ingenmansland. Som det ser ut nu, riskerar man att åka ur serien eller vara med i kvalserien då laget inte presterat på elitserie nivå. Man har en okej högsta nivå där man kan bjuda upp till fight mot lite högre motstånd medan lägsta nivån är bland de sämsta i serien. Näst senast fick vi det bevisat då man åkte på en tung förlust hemma mot Karlskrona och ingenting stämde. Jag klandrar inte laget då man har spelare som gör sin första säsong i yppersta eliten och det är inte enkelt. Idag ställs man mot Ricoh som man nästan kan säga är ett etablerat elitserielag och det blir ingen lätt nöt att knäcka trots de dåliga prestationerna som motståndarlaget visat på sistone. Man möttes två gånger tidigare i år i och med att man var med i kvalserien och då slutade det i två förluster. Jag kan inte förstå att man är favoriter i denna match och går rakt emot!

På andra sidan står Ricoh och som jag nämnde ovan så är det inte första gången man ställs mot just precis Aranäs. I kvalserien vann man med 27-28 respektive 27-16 och man får ändå säga att det är ganska klara segrar. Inbördes möten är lite klurigt att gå på men det talar ändå ett tydligt språk i form av att man har ett psykologiskt övertag samtidigt som man vet hur man ska ställa upp taktiken. Trots att Ricoh gått sisådär på sistone och endast plockat ihop en ynka seger så finns det mer kräm att dra ut, och den krämen ska komma ut mot nykomlingar om någon. Spelvärdet är högt och jag spikar!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Ricoh rak seger ger för tillfället 2,25 hos bettan. Inbördes samt spelarmaterialet talar för att man ska vinna och jag utgår därifrån. Insatsen får ligga på medel!