Sista omgången i elitserien och ett par viktiga matcher står på spel denna lördag. Jag har valt att fokusera på ett möte i Göteborgstrakterna där vi får se ett möte mellan Aranäs och Redbergslid. Redbergslid går för seger då man fortfarande har chans att komma på en sjätte plats och därmed undvika att bli valda av Kristianstad medan Aranäs redan är klara för nedflyttningskval och lär vilja hålla formen uppe. Gästerna är självklart favoriter men då det erbjuds dåligt spelvärde, hittar jag i stället en målskyttelina som passar perfekt. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – Redbergslids IK
  • Spel: T. Johansson över 5,5 mål
  • Odds: 1,75 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Tobias Johansson är en av Redbergslids viktigaste vapen då han spelar både anfall och försvar i 60 minuter, match efter match. Idag ställs man mot ett Aranäs som säkerligen kommer att kriga, men som samtidigt inte har den riktiga kapaciteten. Man spelar ett utspritt försvarsspel som allt som oftast fallerar och det är inte konstigt varför man är klara för nedflyttningskval. Denna typ av försvarsspel passar Johansson perfekt då han är riktigt bra man-man och alltid tar mycket ansvar. Då även Linus Arnesson är tveksam till spel samt Mario Lipovac borta, kommer han få ta mycket ansvar, vilket gillas.

En annan viktig faktor är att han är straffskytt och Aranäs lär till stor sannolikhet dra på sig flertalet straffar. Huller-om-buller försvaret som jag tidigare kallat Aranäs försvarsspel, orsakar ofta många avblåsningar vilket inte är konstigt med tanke på den typen av taktik. Det är alltid enklast att näta från sju meter!

Så mitt lir blir alltså Tobias Johansson över 5,5 mål och motiveringen är ganska enkel. Man möter ett Aranäs som inte har något att spel för samt är ett av de sämre motståndarna i elitserien. Johansson tar mycket ansvar och är även straffskytt vilket gör att mitt tips faller på honom. Insatsen får ligga på medel!