Kvalserien och slutspelsmatcherna inom den svenska handbollen fortsätter, och vi får dra oss till Kungsbacka för att se på lite gott då Aranäs tar emot Helsingborg som kommer på besök. Aranäs som överasskat rejält och tagit hela fem segrar på sex matcher möter ett Helsingborg som haft det lite tuffare och endast plockat en seger hittills. Sett till form och prestation så finns det bara en vinnare i detta möte och jag väljer att hålla med spelbolagen när de satt Aranäs som favoriter. Vinst här och man spelar Elitserien. Heja Aranäs!

  • Match: HK Aranäs – OV Helsingborg
  • Spel: HK Aranäs -1,5
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med gästande Helsingborg så kan man konstatera att det får bli ännu en säsong i allsvenskan. Man har tagit en vinst på fem matcher vilket inte är bra, och den segern kom dessutom i den senaste matchen där man slog Skövde. Om man ska ta med sig något positivt till sin nästa match så är det just vinsten senast och på sättet man tog den då man fullständigt körde över Skövde med hela 27-18 och formen verkar vara uppåtgående. Idag möter man som sagt Aranäs som har allt att spela för och en mycket tuff uppgift väntar. Ser man även till inbördes möten så har man helt klart haft det svårt mot Aranäs och man har inte lyckats tagit någon vinst i de tre senaste mötena. Totalt sett, avslag!

Över till Aranäs där det ser betydligt ljusare ut. Man har överraskat samtliga lag och tränaren Jerry måste vara oerhört stolt över sitt lags prestationer. Fyra raka vinster mot lag som Önnered, Helsingborg (borta) och VästeråsIrsta (borta och hemma) har tagits vilket är riktigt starkt med tanke på den stora pressen och betydelsen i matcherna. Idag ställs man återigen mot Helsingborg som man tidigare lyckats slå på bortaplan och allt talar för att man ska kunna göra en repris. Vinst här och man kan är klara för Elitserien!

Så vad blir mitt spel? Aranäs står i ett odds på 1,60 vilket absolut är spelvärt. Jag väljer dock att ta en lina på -1,5 då jag tror att ifall man vinner så är det med mer än en boll. Det ger ett odds på hela 1,80 och jag bara tackar. Insatsen får ligga på strax över medel!