Botten mot toppen strider mot varandra denna eftermiddag då Aranäs tar emot Lugi från Lund som får åka på besök. Lugi har varit helt fantastiska på sistone och bara radar upp segrar medan Aranäs har det tufft och krigar nere i botten. Efter detta uttalande kan mitt tips låta konstigt, men efter en hel del tänkande och resonerande har jag kommit fram till en relevant slutsats. Heja Aranäs!

  • Match: HK Aranäs – Lugi HF
  • Spel: HK Aranäs +5,5
  • Odds: 1,85 bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17.00

Lugis resultatrad är inte att leka med och laget bara staplar upp segrar. Man är uppe i fem raka vinster och dessa triumfer har kommit mot lag som Redbergslid, Hammarby, Alingsås och Kristianstad. Det är topplag i serien och Axner har fått till en bra kemi som gjort så att man lyckats slå dessa. Man har en ganska bred trupp med ett försvarsspel som verkligen utmärker sig. Idag ställs man mot Aranäs vilket kan tyckas vara ett enkelt motstånd, men sanningen är att man har haft det oerhört tufft mot just precis Aranäs. Lagen har mötts två gånger denna säsongen och bägge matcherna har slutat i uddamålssegrar för Lugi. Spelsättet som Aranäs har, passar inte Lugi och jag tror verkligen inte på något utklassning, utan tvärtom, krig till sista matchminut!

Inbördes denna säsong:
Lugi – Aranäs = 29-28
Aranäs – Lugi = 26-27

Aranäs är inte klara för nedflyttningskval ännu och hoppet om att man ska hålla sig kvar i serien finns där. Känner jag, och förhoppningsvis alla andra, detta laget väl så vet vi att man alltid krigar och ger sitt absolut bästa även fast det kanske inte räcker varje match. Det är något man ska ha en eloge för och man blir sällan besviken när man ser Aranäs spela. Då syftar jag på både underhållning och tips. Man har bjudit upp storlagen till match och mot just precis Lugi har man presterat riktigt bra. Ens kvicka och finurliga spel passar inte Lugis tröga försvarsblock och man får ofta till en hel del mål framåt. På hemmaplan brukar det vara bra tryck och med tanke på de tidigare prestationerna så hittar jag ett spel!

Senast Axner var uppe i Kungsbacka med sitt gäng så uttala han sig att det inte är enkelt att spela mot ett Aranäs på bortaplan, i sin borg, och det är det inte. Man spelar annorlunda och skiljer sig från andra lag. Det har varit jämna och tuffa matcher lagen emellan och då Lugi blivit storfavoriter, hittar jag en fin lina. Aranäs +5,5 liras med en insats på medel!