Massa matcher och bland dem får vi även se ett Göteborgsderby som kommer gå hett till när Aranäs tar emot Sävehof i sin kompakta och oftast fullsatta hall. Sävehof som är med uppe i toppen och krigar, kommer från en sur förlust mot Alingsås senast och kräver revansch mot ett Aranäs som tagit poäng mot rätt motstånd och kämpar i botten. Normalt sett vinner Sävehof detta med ett par bollar, och jag tror också på det normala. För att vara med i toppen och kriga krävs en seger här och det löser man. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – IK Sävehof
  • Spel: IK Sävehof över 29,5 mål / IK Sävehof -4,5
  • Odds: 1.88 / 1,87Unibet
  • Insats: 4/10 / 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Aranäs har varit duktiga och all eloge till föreningen och deras publik som ständigt kommer och hejar på laget. Man har gjort det riktigt bra och tagit poäng mot rätt motstånd. Med rätt motstånd menar jag att man vinner mot lag som är i deras nivå och som är med och krigar nere i botten. För tre matcher sedan slog man Drott och senast vann man även mot Skövde på hemmaplan. Nackdelen med laget, vilket är helt förståeligt, är att man inte räcker till mot tuffare motstånd och där förlorar man oftast med flera bollar. Sävehof är ett sådant lag som klassas som ett tuffare motstånd i och med att man ligger trea i tabellen och jag har svårt att se att man kan sätta emot något. Det kan rinna undan och där av hittar jag två spel som är klart spelvärda!

På andra sidan står gästerna, Sävehof, som kommer från en riktigt sur förlust senast. Man torskade då mot Alingsås efter en het match med glöd och kämpande. Det lär brinna revansch i ögonen på spelarna och efter en sådan tuff förlust tror jag på att man bara kommer tillbaks starkare. Aranäs är ett överkomligt motstånd som inte räcker till mot bättre lag och jag tror man bara vinner. En stark målvakt och ett hård jobbande försvar lär även bädda för enkla mål som kommer att utöka siffrorna och spelvärdet i mållinorna samt handikappslinorna är bra. Ska man hänga med uppe i toppen och vilja tillhöra topp tre så måste man vinna detta och det vet även spelarna. Spikat och klart!

Sammanfattningsvis så har jag hittat två spelvärda tips som jag väljer att lägga ut. Upp till er spelare att avgöra vilket som är bäst utifrån den analys om lagen som jag dragit. Sävehof -4,5 samt Sävehof över 29,5 mål liras till en insats på strax under medel!