Igår satt mitt lir och vi blickar framåt mot nya. Idag får vi se en match i elitserien där två lag i den nedre delen av tabellen strider, nämligen Aranäs och SkövdeAranäs som för dagen erhåller hemma mark, kommer till mötet med en stor förlust och självförtroendet ligger lågt medan Skövde även dem kommer från en förlust fast dock från en god prestation. En öppen match som kan sluta lite hur som helst beroende på vilken dag vissa spelare har. I grunden är självklart Skövde det bättre laget och jag skulle vilja säga att man är bättre än vad tabellen visar gentemot Aranäs som enligt mig bör ligga där dem ligger. Senaste prestationer samt grundkapacitet faller mitt tips på, häng med!

  • Match: HK Aranäs – IFK Skövde HK
  • Spel: IFK Skövde HK rak vinst
  • Odds: 2,26 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att analysera Aranäs så kan man säga att det inte gått så bra, som jag även förmodade. Man håller inte riktigt elitserie klass och får det tufft i varje match man spelar. Senast mötte man Guif som även dem inte fungerat och ändå fick man storstryk med hela 39-24. Och i det resultatet så finns det något som talar om varför. Jo, att Guif har betydligt mycket mer erfarenhet och grundkapacitet. Idag ställs man mot Skövde och jag drar en parallell med förra mötet. Har man en riktigt bra dag så kan man hota Skövde utifall dem inte är på topp. På sistone har man dock inte presterat och jag ser ett gott spelvärde i tvåan. Avslag!

På andra sidan står Skövde som till skillnad från Aranäs kommer från en solid insats senast. Man hotade då Redbergslid på hemmaplan och var stundtals bättre än vad man varit förr. I grunden så har man spelarmaterial som räcker för att hålla sig kvar i elitserien, men enligt mig är den stora frågan ifall tränaren verkligen kan det? Idag möter man Aranäs som man egentligen bara ska slå om man kikar på trupperna. Jag har en feeling, då jag var och tittade matchen mot Redbergslid senast live, att man är på gång och då lär det smälla idag. Spelvärdet är högt på raka tvåan och jag spikar in den utan att tveka!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. I grund och botten är man ett bättre lag än Aranäs samtidigt som man kommer från en solid prestation gentemot konkurrenterna. Raka tvåan liras till en insats på medel!