Det är inte ofta vi får se tråkiga matcher men denna tisdag erbjuder precis ett sådant möte då giganterna från Kristianstad gästar Kungsbacka och Aranäs. Kristianstad radar upp vinster och bara fortsätter att visa att man är det absolut bästa laget i Sverige medan Aranäs är nykomlingar och krigar för varenda poäng. Även fast det brukar vara lite jobbigt att åka ner till Kungsbacka och gästa Aranäs där man kämpar som om att det vore ens sista match, så lär det bli en promenad seger för de svenska mästarna. Från att slå Rhein-Neckar Löwen och Alingsås i komfortabel stil till att gästa Aranäs, frågan är bara om det ska bli med fem, tio eller femton bollar. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – IFK Kristianstad 
  • Spel: IFK Kristianstad -7,5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Det finns egentligen inte särskilt mycket att analysera. Aranäs som är nykomlingar till elitserien har helt ärligt gjort det bra trots flertalet förluster och jag kan nästan säga att man förtjänar några poäng till sett till insatserna. Man har åkt på hedersamma förluster och då tänker jag framförallt på uddamålsförlusten mot Lugi näst senast. Å andra sidan har man ett par plattfall som exempelvis senast mot storebrorsan Redbergslid där man radade upp tekniska fel och amatör misstag och slutresultatet skrevs till 33-25. Idag ställs man mot Kristianstad som man bland annat mött en gång tidigare och då slutade matchen 31-18. Jag tror på samma scenario idag och man får fokusera på att ta poäng mot lite enklare motstånd!

Kristianstad har satt en sådan stämpel i dagens elitserie, att vem man än möter så räknar man med vinst. Igår (söndag) krossade man Alingsås på hemmaplan med hela 34-26 och man visade ännu en gång upp vilken fantastisk handboll man har att erbjuda. Med Ola som tränare har man fått in ännu en dimension i spelet och då tänker jag framförallt på kontringsspelet som blivit riktigt jäkla bra. Att man ska slå Aranäs är det inget snack om och frågan är bara med hur mycket. Ju längre säsongen går, ju bättre blir man och jag tror på show idag!

Så vad blir mitt lir? Kristianstad är överlägsna och jag väljer att plocka en handikappslina som erbjuder ett fint odds. Kristianstad -7,5 får bli dagens lir och insatsen får ligga på strax över medel!