Julafton närmar sig men handbollsspelandet tar inte någon lång paus. Idag får vi se nykomlingarna Aranäs ta emot ett formstarkt Malmö i sin kompakta och svårspelade hall. Malmö kommer från en underbar seger mot Alingsås medan Aranäs har börjat rada upp fina prestationer på sistone. Jag tackar Aranäs för de goda prestationerna då man höjer linorna för motståndarna och jag hittar ett fint spelvärde hos Malmö. Jag tror man vinner och gör ganska många mål dessutom. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – HK Malmö
  • Spel: Malmö över 26,5 mål
  • Odds:  1,69 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Aranäs så kommer man till detta möte med flertalet fina insatser, inte minst när man vann mot Sävehof näst senast i ett hett Göteborgsderby. Den segern förde med sig gott självförtroende in i bortamatchen mot Hammarby där man bjöd upp till match men slutligen fick se sig besegrade med två bollars marginal. Faktum är dock att man inte håller mot bättre lag och jag ser vinsten mot Sävehof som en tillfällighet. Hammarby fick in hela 29 mål vilket räckte ganska komfortabelt och jag ser ett liknande scenario idag när Malmö gästar. Malmö är riktigt bra och jag ser inte hur man ska stoppa skyttarna samt sexmetersspelet. Avslag!

Malmö som agerar gäster för dagen, kommer till denna match med en fantastisk seger mot ingen annan än Alingsås senast. En grym lag insats där man tuggade på hela matchen igenom, vilket man är kända för, och segern vad rättvis. Ett Systematiskt och konstant spel kännetecknar Malmö som jag bland annat nämnt i tidigare rekar och skyttarna fortsätter att leverera. Man får inte glömma Beutler i mål som varit riktigt bra och form kurvan pekar rakt uppåt. Det är ingen tillfällighet att man ligger långt upp i tabellen och man är nästan pliktskyldiga till att slå nykomlingar. Detta löser man enkelt!

Så vad blir mitt lir? Malmö är det bättre laget, Aranäs har gjort ett par fina prestationer och spelvärdet ökas. Det tackar jag för och lirar Malmö över 26,5 mål till en insats på strax över medel!