En match står på schemat idag och den spelas i väst där två bottenlag drabbas samman, nämligen Aranäs och DrottDrott kommer likt Aranäs från en rad förluster och det lär bli intressant att se vilket lag som drar det längsta strået. Enligt mig kan denna matchen gå hur som helst och när jag ser oddsen kan jag inte förstå varför Aranäs blivit enorma stora favoriter. Att lita på ett lag som har fem raka förluster och samtidigt står i ett odds runt 1,40 är uselt och jag väljer att gå emot. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – HK Drott Halmstad
  • Spel: HK Drott Halmstad rak vinst
  • Odds: 4,00 @ Bet365
  • Units: 3/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Aranäs så kan man konstatera att det inte har gått som det ska i denna andra delen av säsongen hittills. Tre raka förluster varav två riktigt dåliga prestationer. Det syns att man inte riktigt räcker till och ju längre matcherna går, ju mer orkar man inte hänga med. Det fick vi bland annat se mot Hammarby då man fram tills sista tio hängde med men tillslut fick se sig besegrade med 23-26. Idag möter man förvisso ett motstånd som ligger sist, men att man ska vara stor favoriter kan jag inte hålla med om. Enda fördelen man har är enligt mig hemmaplan och når man inte upp i nivå så torskar man mot ett Drott som sett allt hungrigare ut på sistone. Spelvärdet är högt på gästerna och jag tror vi kan få se en skräll här!

Den legendariska klubben Drott med mängder av SM-titlar och goda meriter håller på att åka ur elitserien. Man har endast tagit en seger och den kom mot ett bottenlag i form av Karlskrona med övertygande 29-21. Man hänger med mot bottenlagen runt omkring sig men får det oerhört svårt mot lag på den övre halvan av tabellen. Fyra lag som jag anser vara jämnast är just Drott, Aranäs, Karlskrona och Skövde och det skiljer inte mycket när lagen spelar. På sistone har Drotts manskap sett hungrigare ut och viljan finns där. Den andra segern kommer inte komma mot ett Alingsås, Redbergslid eller Kristianstad utan mot ett lag som Aranäs. När jag ser att man står i ett odds på fyra gånger måste jag lira och spelvärdet är på topp!

Så mitt lir grundar sig på spelvärde samt skicklighet. Enligt mig skiljer det inte mycket mellan lagen och då jag sett bägge lagen spela på sistone, tycker jag Drott ändå ryckt upp sin vilja till att spela. Fyra gånger pengarna är fint och jag slänger in en liten slant! Matchen sänds på TV4Sport!