I Göteborg får vi se ett bottenmöte då två nykomlingar ställs mot varandra i form av Aranäs och Karlskrona. Karlskrona som varit förra årets allsvenska har gått helt okej och plockat poäng mot de motstånd man ska kunna ro på medan Aranäs ungefär är i en liknande situation och kämpar på nere i botten. Någon av dessa två lag kommer säkerligen vara med i ett kvalspel ner och det är just sådana här matcher man måste vinna för att undvika det. Första mötet mellan lagen slutade i vinst för Karlskrona och jag tror att hemmafördelen spelar stor roll. Där av tar jag ställning, häng med!

  • Match: HK Aranäs – HIF Karlskrona
  • Spel: HK Aranäs rak vinst
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med att titta lite närmre på Karlskrona så har man inledningsvis gjort det helt okej, och förväntningarna innan säsongen har också förverkligats. Man ska plocka poäng mot sämre motstånd för att undvika nedflyttning vilket man också gjort då man slagit motstånd som Drott och Aranäs. Dessa två har man dock slagit på hemmaplan och nackdelen idag är att man får åka på besök. Just i sådana här matcher spelar sådana faktorer stor roll då det inte skiljer någon större kapacitets skillnad mellan lagen. Man har varken visat mer eller mindre än Aranäs och jag tror man får det tufft i en fullsatt och kompakt Aranäshall.

På andra sidan står hemma värden Aranäs som i mitt tycke överraskat i årets elitserie. Man har förvisso endast tagit en seger och den kom mot Drott men utöver det har man gjort flertalet imponerande insatser och då tänker jag framförallt på dubbelmötet mot Lugi där man förlorat bägge gångerna med ynka bollen. Karlskrona är ett betydligt enklare motstånd och man är kända för att vara svårspelade i sin lilla fullsatta hall. Första matchen i elitserien ställdes man mot Karlskrona och då slutade det i förlust, 25-23. Idag tror jag på ombytta roller och spelvärdet är fint, spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. En jämn och härlig fredagsmatch tror jag slutar i hemmaseger. På hemmaplan har Aranäs visat sig vara bra och enligt mig till och med snäppet bättre än Karlskrona. Insatsen får ligga på medel!