Denna söndagen bjuder på en hel del elitserie matcher och en av dem spelas i Kungsbacka där hemmahoppet Aranäs ställs mot Hammarby som får åka på besök från Stockholm. Hammarby åkte på en sur förlust senast med en ynka boll mot Alingsås medan Aranäs fick se sig överkörda av Malmö med hela 33-11. Bara själva inledningen säger sitt och jag väljer att plocka raka tvåan som har riktigt fint spelvärde. Häng med!

  • Match: HK Aranäs – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF rak vinst
  • Odds: 1,70 @ nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med Aranäs så kan man direkt säga att man gjorde årets sämsta insats senast mot Malmö och att förlora med 22 bollar är inte okej på något sätt. Malmö är dessutom inga värstingar och att komma tillbaks från vila och direkt förlora på ett sådant sätt är inte direkt positivt för fortsättningen. Man krigar om att nå ingenmansland och slippa kval/nedflyttning vilket kan vara möjligt om man verkligen får till det och slår motståndarna i nedre halvan av tabellen. Idag ställs man dock mot ett lag som tillhör den övre halvan och som krigar för slutspel, och det är en klar klass skillnad. Med tanke på den senaste förlusten så kan jag inte tro på detta Aranäs när man möter ett relativt bra motstånd.

På andra sidan står Hammarby som till skillnad från Aranäs gjorde en riktigt bra prestation mot Alingsås direkt efter uppehållet. Man torskade endast med en ynka boll och det finns kapacitet i detta herrskap. Puyol är som sagt huvudspelaren och gör det mer än godkänt, dock skulle jag vilja önska att han drar på sig mindre onödiga tvåminutare. Dolk är även tillbaks från Danmark vilket är ett styrkebesked för laget. Vanligtvis så slår man nykomlingar som Aranäs och med tanke på motståndarnas senaste prestation så måste jag tro på detta HammarbySpik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Klassen bättre och formen ser även den bättre ut. Hammarby ska vinna idag och då vi får ett acceptabelt odds på raka tvåan, lirar jag och höjer insatsen till strax över medel. 8/10 Units! Jobba!