Inge bra flyt i mars än så länge men det är bara att köra på och så lär det släppa! Idag lägger jag fokus på ett möte i Kungsbacka där vi får se Aranäs ta emot gästande Guif från Eskilstuna. Aranäs kommer från en riktigt skön seger senast medan Guif är på uppåt gång och är verkligen i behov av poäng. Ett pressat läge för gästerna då man måste vinna för att hänga med i slutspelskampen och frågan är om man löser det? Det tror jag definitivt man gör och för blickarna tillbaks till det senaste mötet då man krossade AranäsHäng med!

  • Match: HK Aranäs – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif -1,5
  • Odds: 1,68 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Aranäs kämpar och krigar nere i botten för att undvika kvalspel nedåt, och hittills har man gjort det helt okej. Man ligger en poäng bakom Ricoh med en match mindre spelad och möjligheterna finns. Senaste segern mot Skövde var oerhört viktig och man lyckades få träff på kontringsspelet efter en hel del tekniska fel av motståndarlaget. Idag ställs man dock mot ett annorlunda motstånd, som är klart bättre samt mer noggranna. Vanligtvis slår man inte Guif vilket vi bland annat fick se senast när man blev totalt utspelade i Eskilstuna och slutsiffrorna skrevs till horribla 39-24. Kommer Guif upp i nivå så spelar det ingen roll hur bra man än är. Klass skillnad och jag lirar emot!

Guif kommer till detta mötet med en enorm press i ryggen då man är i behov av två poäng för att kunna ta ikapp i slutspelskampen. Det är tajt mellan tredje och nionde placeringarna vilket man är väl medvetna om. Det som är positivt är dock att man är inne i en fin form trots omständigheterna med bland annat den ekonomiska krisen samt missnöjda spelare. Senast kryssade man mot tabelltvåan Alingsås för att gången innan det gästa Lugi och vinna med imponerande 25-29. Kapacitet finns i laget och fungerar allt som det ska, slår man Aranäs tio gånger av tio. Oddsen är rimliga och jag väljer att ta ställning!

Så vad blir mitt lir? Guif är favoriter och det med all rätta. Kommer man upp i nivå lär man vinna relativt enkelt och jag väljer att lira Eskilstuna Guif -1,5 till en insats på medel!