Dubbelmöten här i slutet av året och vi får ännu en gång se Aranäs möta toppade Alingsås. Förra mötet slutade i en total utklassningen och frågan är ifall man kan ståta emot bättre på hemma mark? Alingsås krigar uppe i toppen och då Kristianstad tappade poäng under dessa dagar så måste man ta i för att komma ikapp. Fullt ös från start till mål och nykomlingarna Aranäs kommer att få det svårt. 42 bollar blev det senast och idag tror jag på stora siffror igen. En mållina spelas, häng med!

  • Match: HK Aranäs – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås över 30,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

För att vara nykomlingar och en så pass liten förening så ska man ha en eloge för de insatser man gjort. Aranäs har varit riktigt bra och plockat ihop hela tio poäng, vilket innebär att man är bäst mellan bottenlagen. Senast fick man dock lära sig en läxa när man gästade Alingsås och det blev total utklassning. Siffrorna skrevs till hela 42-27 och de höga procenten på tekniska misstag straffades direkt. Alingsås är ett motstånd som verkligen inte passar Aranäs i och med att man spelar ett aggressivt man-man försvar i formen 6-0, för att sedan switcha till kontringar och få in enkla mål. Här lär det bli stora siffror igen och jag klandrar inte Aranäs för ännu en förlust!

Alingsås finns det egentligen inte så mycket att orda om. Man är det bättre laget och ska bara vinna denna match. Hur ska man då göra det? Jo, som senast. Man straffar Aranäs i och med sina kontringar och andra fas spelet, vilket gör att man kan fokusera på försvarsspelet och samtidigt öka risken för tekniska misstag hos motståndarna. Aranäs är ett överkomligt motstånd och lyckades man göra hela 42 mål senast, så ska man kunna lösa en lina på över 30,5 mål. Spikat!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Analysen är klar och poängen samt siffrorna i tabellen talar för sig. Alingsås vinner detta med stor marginal och jag lirar en mållina på över 30,5 mål för bortalaget. Insatsen får ligga på strax över medel!