Första mötet slutade mållöst mellan lagen men HJK Helsingfors var det lag som var närmast segern. Ett av lagen har stora ekonomiska problem och tappat flera spelare under sommaren, det tillsammans med flera andra faktorer talar emot laget här och jag kliver in på ett spel, häng på!

HJK Helsingfors – Rabotnicki
Spel: HJK Helsingfors vinner och håller nollan
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.00

HJK var det bättre laget i första matchen men man lyckades inte peta in bollen. Försvarsspelet såg fortsatt starkt ut och det bådar gott inför den här matchen. Man toppar den inhemska ligan och senast besegrade man topp toppkollegan Seinajoen med 2-0 vilket bör stärka laget här. Man har som sagt en stark defensiv som bör sätta stopp för Rabotnickis tafatta försök till anfall och löser bara sylvasse Kandji något mål i anfallet så sitter det här spelet utan problem. Man är urstarka hemma på konstgräset på Sonera Stadium och man ståtar med 7 raka hemmamatcher utan förlust varav 6 av dessa har vunnits samtidigt som man hållit nollan! Man spelar med ett enormt självförtroende här och mot ett svagt Rabotnicki bör man spika igen samtidigt som man vinner matchen.

HJK-Helsinki    Rabotnicki-Skopje@2.-old-logo

Rabotnickis ekonomi är usel vilket gjort att man har tappat flera tunga namn under sommaren då lagets två bästa målgörare har lämnat klubben tillsammans med ett par andra viktiga spelare vilket gör att man har flera yngre förmågor i laget som skall försöka stå emot HJK här. I första mötet prioriterade man defensiven och det mesta talar för att man kommer spela liknande fotboll här igen. Jag tror inte man kommer orka stå emot över 90 minuter och 1,2-0 till HJK känns mest logiskt i det här mötet. Säsongen är inte igång än för laget och det talar emot dem här då HJK är full matchform och kommer vara rejält spelsugna inför sin hemmapublik här.

Kort summering:
HJK är det bättre laget, det är inget snack om det. I första mötet borde man petat in någon boll och vunnit matchen men det slutade 0-0 vilket gör att HJK måste gå för seger här. Mot ett svagt Rabotnicki bör chanserna vara mycket god att såväl hålla nollan som att vinna matchen. Det här spelet känns riktigt bra på förhand!