Champions League kval. Första mötet vann Celtic med 2-1 hemma i Skottland. Här bär det av mot Finland där man ställs mot hemmastarka HJK. Lyckas man försvara sin ledning eller ej?


HJK – Celtic

Spel: HJK 0, +0,5 (Asian Handicap)
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 4/10 Units
Spelstopp: 19.00

I första mötet hade HJK ledningen med 0-1 men tappade helt rättvist till en 2-1 förlust. Celtic hade bud på fler mål än så men HJK gjorde en stabil insats och fick med sig ett bortamål till den här matchen vilket kan vara mycket värdefullt.

HJK är urstarka på sitt konstgräs hemma i Finland och det har varit mycket snack inför den här matchen huruvida Celtic kommer trivas på konstgräset eller ej. I mina ögon så är det stor skillnad att spela på vanligt gräs och konstgräs. Detta talar för HJK i den här matchen. Förra säsongen besegrade man Schalke 04 med 2-0 på sin hemmaplan i Europa League och i år körde man fullständigt över Reykjavik med 7-0 på sin hemmaplan. Nu ställs man mot tufft motstånd i Celtic men man spelar helt utan press här. Ingen förväntar sig att man ska vinna och all press ligger på Celtic.

Celtic är inget imponerade bortalag direkt och jag tror man kommer få bekymmer på HJKs hemmaplan. Hemma i Skottland är man dominerande men så fort man lämnar Skottlands gränser så ser man inte särskillt farliga ut. Nu ställs man mot ett heltaggat HJK som satsat på dessa matcher länge och vilat spelare inför drabbningarna.

HJK får klara sig utan anfallaren Juho Mäkelä.
Celtic har lite skadebymmer inför kvällens match då man har sena tester på viktige mittfältaren/kaptenen Scott Brown, vasse anfallaren Georgios Samaras, James Forrest och Mo Bangura.

Jag tror och hoppas att finnarna visar sina krigarskallar här och tar fram sitt bästa temperament och kör över de bekväma skottarna. Det lär knappast bli lätt så jag väljer att spela handicap spelet här där vi får halva insatsen tillbaka vid oavgjort och vinst om HJK vinner matchen.