Champions Hockey League närmar sig slutet av gruppspelet. Utgången i grupp A är fortsatt oviss om vilka två lag som ska ta sig vidare. Där sitter trots allt Linköping i förarsätet när laget toppar gruppen efter två matcher. Frågan är då om HIFK som spelar sin sista gruppspelsmatch lyckas besegra det svenska laget på hemmais?

  • MatchHIFK – Linköping
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,72 @ Betsafe
  • Insats 3.5/5 units
  • Spelstopp: 3/9, 17:30
1.Linköping 2 1 1 0 0 5:2  5
2.IFK Helsinki 3 1 0 1 1 5:6  4
3.Bern 3 0 1 1 1 6:8  3

Utgångsläget är självklart för HIFK inför kvällens match mot Linköping. Laget kommer behöva tre poäng för att ha säkrat avancemanget i gruppen. Laget ligger på en andra plats med fyra inspelade poäng efter tre matcher och har fortfarande avancemanget i egna händer.

Däremot har det inte riktigt sett fullt så bra ut sen premiärmatchen på hemmaplan mot Bern. Då klev HIFK fram och vann stabilt med 3-1. Därefter har spelet blivit allt sämre och svajigare. Först blev det en 3-2 förlust på bortaplan mot Bern, för att nu sist blivit rejält utspelade mot Linköping på bortaplan och förlorade med ”bara” 2-0. Detta fast Linköping vann skotten i överlägsen stil och var det klart bättre laget trots att laget saknade två nyckelspelare. HIFK fick bland annat bara iväg sexton skott på sextio minuter.

HIFK V.S linkoping_200

Linköping toppar grupp A med fem poäng efter två spelade gruppspelsmatcher. Spelet från Linköping har varit imponerande under försäsongen och laget har hittills totalt spelat fem matcher om vi inkluderar Champions Hockey League och är fortsatt obesegrade efter dessa matcher.

I Champions Hockey League inledde Linköping resan mot Bern på hemmaplan. En match där Linköping var det bättre laget, men lyckades tappa en 2-0 ledning till 2-2 för att därefter vinna på straffar.
I match två kom HIFK på besök i Saab Arena. En match som på förhand verkade jämn men där Linköping var det klart bättre laget och vann rättvist med 2-0. Detta trots att laget saknade N. Persson och G.Roe som är två viktiga kuggar för laget.

Blir HIFK det första lag att besegra Linköping den här säsongen?
Dock tror jag inte HIFK kommer lyckas med det under ordinarie tid. Förutsättningarna inför matchen är glasklara. HIFK måste ta tre poäng för att vara helt klara för avancemang samtidigt som det räcker för Linköping att ta två pinnar för att både vinna gruppen och ta sig vidare i Champions Hockey League.
Lagen möttes i den förra gruppspelsomgången och då var Linköping otroligt mycket bättre och skickligare än sina motståndare.
Att då komma in till den här matchen med lagets spel på försäsongen bådar inte bra för HIFK, som dessutom har tappat spelet i sina två senaste gruppspelsmatcher.
Linköping har gått otroligt starkt och spelet sitter riktigt bra redan. Samtidigt som Linköping vet att pressen ligger på HIFK i den här matchen. En press HIFK kommer få svårt att klara av och laget lär vara hyfsat nöjd med minst en poäng med sig ikväll. Linköping åker till Helsingfors för att säkra gruppsegern och laget vill inte åka till Schweiz i den sista omgången för att rädda avancemanget.
Mitt spel blir X2 till 1,72 hos Betsafe.