Andra mötet denna söndagen befinner sig nere i Skåne där vi får se Karlskrona ta emot topplaget YstadYstad gästar skånska kollegan med en riktigt skön vinst i bagaget och vill förlänga sin svit mot ett Karlskrona som går tungt i och med tre raka förluster. Karlskrona har en riktigt bra inställning inför varje derby och ställer ofta till det för storlagen. Det är egentligen inte något snack om vilket lag som ska ta hem detta men då jag tycker spelvärdet är allt för lågt gentemot Karlskronas prestationer mot topplagen, hittar jag ett annat tips som på förhand ser rimligt ut. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – Ystad IF HF
  • Speltips: Ystad IF HF över 26,5 mål
  • Odds: 1,71 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.30

Karlskrona är en av de bättre nykomlingarna som kommit in i elitserien och man kämpar på riktigt bra. Man spelar ett tråkigt spel med en taktik på att spela trögt med uppställda kombinationer, och på så sätt försöka dra ner motståndarna i det tempot där man är bra. Vissa faller för det i delar av matchen men i slutändan brukar man oftast stå som förlorare. Man har dock ett bra facit mot storlag nere i Skåne som exempelvis Lugi och Kristianstad där man lyckas bjuda upp till match. Senast mötte man Lugi och torskade med 33-30. Idag ställs man mot Ystad och det skulle inte förvåna mig om man kunde knipa en poäng, där av skippar jag 1-x-2 markörerna och förlitar mig på mycket mål!

Mycket mål sade jag och med mycket mål menar jag i Ystads favör. Man erhåller en spelare vid namn Lucas Nilsson som är helt enorm för tillfället och senast, när man vann mot Alingsås, nätade han hela 12 gånger om. Slutresultatet skrevs till 28-26. Att han på egen hand kan göra tio bollar mot ett gäng nykomlingar, tvivlar jag inte på, och därmed bör man också över en hel match göra mycket. Man är i grunden det bättre laget och att man ska vinna, är det enda alternativet. Vi kommer få se ett offensivt Ystad och med tanke på att Karlskrona gärna släpper in mål (senast 33), lär detta spel gå in!

Så vad blir mitt lir? Jag beställer en hel del mål, Ystad, och hoppas på bra resultat. Man bör lösa en lina på över 26,5 mål och insatsen får ligga på strax över medel!