Dagens andra match står mellan två lag som kämpar om ingenmansland nere i botten, nämligen Karlskrona och RicohKarlskrona har startat detta år på sämsta möjliga tänkbara sätt och tre raka förluster har fastställts medan Ricoh visat lite bättre takter i och med en vinst. Två lag som är jämn bra och det är inte stora marginaler som skiljer. Ricoh har ändå enligt mig bättre spetsspelare och bör vanligtvis vara det bättre laget. Jag går på form och grundkapacitet och tror Ricoh kan smälla till ett par gånger bakom Karlskronas keeper. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – Ricoh HK
  • Spel: Ricoh över 22,5 mål
  • Odds: 1.72 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.30

Karlskrona har inte fått till det i inledningen och jag var besviken senast mot Skövde där jag trodde man skulle kunna skrälla till det. Man hade lägen till att avgöra matchen men förvaltade dessa dåligt och med matchens sista kast fick man se sig besegrade. Själva prestationerna har varit helt okej, men slutprodukten som är viktigast, har inte funnits där. Och det är just precis det som enligt mig skiljer Ricoh och Karlskrona, och varför mitt tips faller på en mållina hos Ricoh. Man levererar inte i slutskedena och i krisiga lägen i form av passivt spel (hand uppe) så är det dåligt med spelare som kliver fram och därmed blir det ofta målsnåla matcher. Ricoh är inget enkelt motstånd och i en tuff match vågar jag inte ta ställning på något av lagen utan förlitar mig på en mållina!

Mållinan som jag tidigare nämnde faller på just Ricoh för att man har spelare i form av Florander, Olsson och Konradsson som är riktigt bra skyttar och spelfördelare. Mycket ansvar hamnar på dessa vilket kan vara negativt men i matcher som dessa, mot andra bottenlag, är det oerhört viktigt att ha sådana spelare som vågar kliva fram. Fungerar det som det ska, mot ett formsvagt Karlskrona, lär en lina på över 22,5 mål lösas enkelt och jag tar ställning!

Mitt tips blir alltså Ricoh över 22,5 mål p.g.a. man har bättre slutprodukt och dessutom bättre form. Linan är förövrigt väldigt låg och över 22 mål är inget märkvärdigt. Jag höjer insatsen till strax över medel!