En rysarmatch väntar denna onsdagen då vi får se Karlskrona ta emot Helsingborg i en femte avgörande match om vilket lag som ska ta sig till elitserien. Helsingborg hade 2-0 i matchen men kunde inte förvalta den ledningen och nu står det helt plötsligt 2-2 och fördel Karlskrona. Hemmalaget har hemmaplansfördel och har samtidigt visat sig vara starkare ju fler matcher det gått. Idag är man ännu bättre och bara vinner. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – OV Helsingborg
  • Spel: HIF Karlskrona -2
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lite surt för Helsingborg men så är det i handbollen. Man hade 2-0 i matcher och behövde endast en seger för att gå vidare, men Karlskrona ville annat och nu avgörs allt i en sista match på bortaplan. Senast åkte man på torsk med uddamålet på hemmaplan och det sved extra mycket när målet klickades in på minut 59.57 och hoppet om elitserien sänktes ännu mer. Man har varit i detta kval ett antal gånger men inte lyckats knipa den efterlängtade platsen och frågan är om man ska göra det idag? Karlskrona har höjts sig när det väl har behövts och det syns att Helsingborg är snäppet sämre. Det lär även ligga mentalt i tankarna att man nu har sumpat en ledning på 2-0 samtidigt som man misslyckats flera gånger tidigare att ta sig vidare, och jag skulle säga att det är en klar fördel för Karlskrona!

Lars-Möller Madsen är mannen på Karlskronas läppar. Han gjorde en fantastisk match senast och bombade in mål, och som pricken över i:et fick han också avgöra med tre sekunder kvar. Man har en högre spelarkvalité i truppen och det förvånar mig att man ens kunnat ta det så här långt så att allt ska avgöras i en sista match. I mina ögon är det inget snack om att man ska vinna på hemmaplan och spelmässigt har man visat sig vara tunga och starka ju längre denna serie har pågått. Spik!

Så vad blir mitt lir? Karlskrona är storfavoriter vilket gör att jag måste ta mig till andra linor för att få upp ett acceptabelt odds. Jag väljer då att plocka Karlskrona -2 då jag anser att man har väldigt goda chanser till att vinna detta relativt enkelt. Hemmaplan, mer rutin och bättre kvalité kommer avgöra denna match-serie och jag slänger iväg en peng som ligger på strax över medel!