Det är inte bara slutspel i elitserien som ska spelas, utan även elitseriekval där vi får se Karlskrona ta emot Helsingborg i det andra mötet. I det första mötet fick vi se en överraskande seger där Helsingborg drog det längsta strået, fullt rättvist. Andra förutsättningar idag, men enligt mig skiljer det inte så pass mycket mellan dessa lagen. Lyckades Helsingborg luckra upp Karlskronas försvar så pass enkelt i det första mötet, tror jag man gör det igen. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – OV Helsingborg
  • Spel: OV Helsingborg över 23,5 mål
  • Odds: 1,79 @ unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.00

Karlskrona gjorde en blek säsong i elitserien och nu stundar det överlevnadskval där man kommer till hemmaplan med en förlust i bagaget. Under säsongen har man inte riktigt fått till det och det storvuxna manskapet har haft problem när tempot skruvas upp då fel beslut tas och man hänger inte riktigt med. Man får förlita sig på att de mer rutinerade spelarna tar på sig ansvaret och löser denna uppgift, men det är inte alltid så enkelt. Nygren som enligt mig är ens bästa spelare, gjorde just precis detta och lyckades näta hela sju gånger om, men det räckte ändå inte vilket understryker det jag sa. Man släppte in 27 bollar mot ett allsvenskt gäng och det känns som om att man är ganska tröga bakåt, något jag ständigt tagit upp i mina rekar. Jag ser ingen större skillnad på hemma eller bortaplan i sådana här matcher och där av tror jag man inte lyckas täppa igen bakåt även idag. Man får som sagt förlita sig på att ens offensiva kvaliteter löser det och jag hittar mitt tips!

Helsingborg imponerade i det första mötet och skyttet fördelades ut jämt och fint. Niklas Näreborn och Oskar Hansson gjorde tillsammans en stor del framåt och deras 13 mål blev det som avgjorde. Man presterade exakt som man ska göra mot ett trögt Karlskrona och jag förväntar mig en liknande insats idag trots bortaplan. Lyckades man näta 27 gånger om på hemmaplan tror jag man löser en lina på över 23,5 mål på bortaplan också. Karlskrona har blivit storfavoriter men i mina ögon kan man lika gärna åka ut mot ett Helsingborg!

Mitt lir annonserades tidigare i texten och jag tror Helsingborg löser en lina på över 23,5 mål. Karlskrona har inte imponerat någon gång i mina ögon jag jag slänger iväg en peng som ligger på medel!