En skön rekar-vinst igår och vi fortsätter idag när det nalkas ett skånskt derby då Karlskrona tar emot Lugi som åker på besök. Lugi är med i slutspelskampen och har hittills gjort det riktigt bra medan Karlskrona kämpar för överlevnad dock med en hel del bekymmer. Seger mot Kristianstad senast och jag tror man fortsätter på den inslagna vägen och besegrar Karlskrona idag relativt enkelt. Det är klass samt form skillnad och jag hittar ett bra tips med okej odds. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – Lugi HF
  • Spel: Lugi HF -1,5
  • Odds: 1.61 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

”En hel del bekymmer”, ja så är det när man inte har tagit en seger på hela fem matcher. Självklart talar jag om Karlskrona som kämpar för att undvika nedflyttningskval. Senast åkte man på stor torsk mot Ystad, 34-23, vilket inte var något förvånande, dock var jag missnöjd över hur man uppträdde och kvaliteten på spelet. Man har det tufft mot sådant här typ av motstånd och ett bevis på det var som sagt senast när man var det klart sämre laget. Lugi är likt Ystad på uppåt gång och jag tror på ett liknande scenario, fast med minskad skillnad. Hemmaplan lär skära ner på antalet bollar, men att Lugi inte löser en vinst tvekar jag inte på. Avslag!

Lugi tog en överraskande bra seger senast när man slog ingen annan än giganterna Kristianstad! Man hävdar själva att man är så pass bra bara man kommer upp i nivå och det visade man i detta mötet. Man har visat en helt annan jämnhet på slutet i form av fem segrar på de sju senaste vilket är positivt. Man är pressade till att vinna idag då man måste hänga med i slutspelskampen, men jag tvekar inte. Karlskrona är ett halvdant motstånd och får man till spelet någorlunda bra, vinner man med ett par bollar. Spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Lugi är det bättre laget och ska bara vinna detta. Man har blivit storfavoriter och det med all rätta, vilket gör att jag väljer att plocka en lina på -1,5 då det höjer oddset markant. Jag slänger in en tyngre insats!