Vi bjuds på ett hett skånskt derby när Karlskrona tar emot giganter Kristianstad som åker på besök. Kristianstad finns det egentligen inte särskilt mycket att säga om än att man bara radar upp segrar och är oslagbara, medan Karlskrona är nykomlingar och krigar för varenda poäng som finns att plocka. Ett intressant möte där dock, som vanligt, spelvärdet är dåligt när de orangeklädda spelar. Jag får gräva lite djupare och hittar i stället ett fint målspel som på förhand ser rimligt ut. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad över 30,5 mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Först ut är Karlskrona som startat säsongen på ett helt okej sätt då man sammanlagt tagit två segrar. Dessa två segrarna har kommit mot samma motstånd i form av Aranäs. Utöver det har man inte visat upp något speciellt spel vilket samtidigt är förståeligt då det är svårt att etablera sig som nykomling. Om det är svårt så är det inte minst svårt mot seriens absolut bästa lag som man möter idag och jag tror eller bättre sagt vet att man åker på en förlust. Frågan är bara hur många mål man väljer att släppa in?

På andra sidan står Kristianstad som gång på gång visar upp att man är det bästa svenska laget. Man utmanar i Champions League på ett sätt som inget svenskt lag har gjort på åratal och ännu är man oslagbara i elitserien med ett facit på 10-0-0. Att denna svit ska brytas mot ett Karlskrona finns inte på kartan och frågan är bara med hur mycket man ska vinna? Spelarna är tillgängliga och jag ser inga moln för att detta ska kunna rinna undan.

Så vad blir mitt lir? Unibet har oftast ett brett utbud och mållinorna ser intressanta ut. Kristianstad kommer vinna och jag tror man lyckas slå en lina på över 30,5 mål. Oddset är rimligt förhållande till chanserna och jag slänger in en peng på medel!