Söndag och Sverige bjuder på sol, det får vi vara tacksamma över. Men något som vi bör vara ännu nöjdare över är att det är handboll på schemat och vi får dra oss långt ner i landet då Karlskrona tar emot Drott från Halmstad som åker och gästar. Karlskrona som börjat elitserien riktigt bra sett till spelet och dragit in två poäng på två möten möter ett Drott som startat katastrofalt och både spelat dåligt samt bara torskat. Denna början av säsongen har överraskat mig positivt och fått mig att ändra synen på ett antal lag, vilket gör det lättare för mig att ta ställning idag. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – HK Drott Halmstad
  • Spel: HIF Karlskrona rak vinst
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.30

Drott från Halmstad har börjat säsongen uselt och torskat bägge sina matcher. Man mötte dock de två största klubbarna i Sverige, Lugi och Kristianstad, och att man inte dragit in några poäng är ursäktat. Det jag dock inte är nöjd med är sättet förlusterna sett ut på och att släppa in hela 33 mål mot Lugi samt 37 mot Kristianstad är inte bra. Sammanlagt 70 mål på två matchen betyder att det finns allvarliga brister i försvarsspelet. Fortsätter man att bara släppa och släppa så gör det inget ifall man möter nykomlingar som Karlskrona, som bland annat visat upp en bra handboll. Jag kommer gå emot tills jag får se prov på annat!

På andra sidan står Karlskrona som överraskat mig rejält. I premiären till elitserien vann man komfortabelt mot Aranäs för att sedan i den andra omgången ställa sig mot ett betydligt tuffare motstånd, Malmö. Även där gjorde man det riktigt bra och hade ledningen i matchen ett flertal gånger fram till den 50 minuten där man började vika ner sig och åkte på torsk i slutändan. Jag var överraskad positivt och detta Karlskrona kan klara sig långt ifall man fortsätter visa samma glöd och handbollsspel. Idag ställs man mot Drott och jag måste ge fördelen till hemmalaget.

Så vad blir mitt lir? Jag gör det enkelt och går rakt ut och spikar Karlskrona. Spelbolagen erbjuder ett okej odds och insatsen får ligga på medel!