Det finns stora toppmöten i premiären av elitserien och sedan finns det nykomlingar och ett sådant möte får vi se i denna premiär mellan Karlskrona och Aranäs. Karlskrona som totalt krossade allsvenskan och ledde från start till mål möter ett Aranäs som även dem totalt krossade slutspelet till elitserien efter att ha lyckats ta sig dit. Ett intressant möte som enligt mig är riktigt tight. I mina ögon ska det inte finnas någon storfavorit här och därav hittar jag ett fint spel. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – HK Aranäs
  • Spel: HK Aranäs +3,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.30

Börjar vi med att kika på Karlskrona och går tillbaks och kollar på hur man presterade i allsvenskan så kan man inget annat än att säga att man övertygat. Nu är det dock nya tag och det i elitserien som är ett stort steg att ta och med tanke på att man inte har den rutinen i laget är jag tveksam till hur man kommer klarar sig. Det är viktigt att man får en bra start och att möta Aranäs i premiären är just precis vad man behöver. Under försäsongen har man spelat helt ok och det ska bli roligt att se hur man klarar sig. Lars Möller Madsen samt Jasmin Arifagic kommer vara två huvudpjäser för detta lag och lyckas man få igång skyttet har man bra chans till att slå Aranäs. Jag ser dock inte Karlskrona som så pass stora favoriter idag och att spelbolagen fördelat oddset som sådant tackar jag bara för.

Ser vi till Aranäs så kommer till elitserien som ett litet frågeteckens-lag. Till skillnad från Karlskrona så har man utsatts för hårt motstånd i slutspelet upp till elitserien och visat att man har kapacitet till att slå lag som Ricoh och Skövde vilket är starkt. Man jobbar som ett lag och det är just det som är den största styrkan man har. Jerry har överraskat tidigare så varför inte igen? Att man ska vara så pass stora underdogs mot ett annat nykomlingslag som Karlskrona, tycker inte jag och jag väljer att lira en slant.

Så vad blir mitt lir? Då jag tror på en jämn tillställning där inget av lagen är överlägsna, plockar jag en handikappslina i Aranäs fördel. +3,5 ger ett odds till 1,85 vilket i mina ögon är riktigt bra och insatsen får ligga på medel!