Nere i Skåne får vi se intressant möte mellan Karlskrona och Guif från Eskilstuna. Guif stegrar sakta men säkert sina prestationer och närmar sig en slutspelsplats medan det för Karlskrona ser mörkare och mörkare ut. Nykomlingar mot ett rutinerat slutspelslag brukar i vanliga fall vara enkla segrar till de sistnämnda, och jag kan bara instämma. Jag tror på Guif idag och lirar en fin lina som på förhand set rimlig ut. Häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif -1,5
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16.30

Börjar vi med Karlskrona så kommer man till detta mötet med en förlust i bagaget. Direkt efter uppehållet ställdes man mot Sävehof på bortaplan, vilket är ett tufft motstånd och förlusten var redan välkomnad efter första halvlek. Man får fokusera på att slå lagen i den nedre halvan av tabellen då man ständigt haft svårt att hantera de lite bättre lagen. Idag ställs man återigen mot ett motstånd som vanligtvis tillhör toppen och man kommer få det oerhört svårt. Guifs spelstil passar dessutom inte Karlskrona i och med att man älskar att springa i andra fas samt kontringar. Jag kan inget annat än att dela ut den berömda avslagsstämpeln och lirar emot!

Guif gjorde en rent ut sagt dålig första halvsäsong med tanke på alla förväntningar man har på laget och många var besvikna. Dock har man nu börjat stegra sina prestationer och i slutet av den första delen av säsongen så såg det allt bättre ut. Första matchen efter uppehållet såg även den stabil ut när man avfärdade Ricoh, och näst på tur är Karlskrona. Har man tänkt sig ta en slutspelsplats så måste man slå sådana här lag och då det sett bättre ut på sistone, väljer jag att tro på detta Guif. Måste även nämna en spelare som har absolut toppform och det är Helge Freiman. Fortsätter han med samma stil idag lär detta rinna undan. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då spelvärdet är ganska lågt på raka tvåan väljer jag en handikappslina på -1,5. En drastisk skillnad i odds och vinner man så bör man göra det med mer än uddamålet. Insatsen får ligga på strax över medel!