Karlskrona får vi se en helt oviktig match mellan klara tabelltvåan Alingsås och kval klara, för nedflyttning, KarlskronaAlingsås har gjort en stabil säsong och spelidén som man alltid haft, har varit oerhört effektiv medan Karlskrona är nykomlingar och har fått det svårt. Det är klass skillnad men då lagen inte har något särskilt att spela för väljer jag att plocka en överspelslina som ser intressant ut. Alingsås lär kontra sönder ett segt Karlskrona och jag säger, häng med!

  • Match: HIF Karlskrona – Alingsås HK
  • Spel: Över 50,5 mål
  • Odds: 1,95 bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.30

Det är inte endast Alingsås som kommer näta, utan Karlskrona kan även dem blixtra till och idag är en perfekt dag för det. Man möter ett Alingsås som säkerligen har slutspelet i baktankarna och lär ta det lite lugnare bakåt så att skador uteblir. Själva är man klara för nedflyttningskval vilket är fullt normalt för ett gäng nykomlingar. Nackdelen med dagens motståndare är dock att man älskar att kontra och spela mycket andra fas, vilket krånglar till det då Karlskrona präglas av ett storvuxet gäng som är sega. Man kommer bli straffade och lyckas man få in ett par bollar framåt, p.g.a. ett försiktigt Alingsås försvar, luktar det överspel!

Alingsås har återigen varit oerhört stabila och bara fortsätter tugga ner sitt motstånd i form av kontringsspel samt andra fas. Man erhåller även ett unikt försvar där fokus är på att klara man-man dueller vilket bäddar för misstag och effektiva anfall. Man är redan klara för slutspel (tabelltvåa) och kommer säkerligen att ta det lite lugnare för att undvika onödiga skador. Framåt lär ingenting ändras och man öser på med snabba avkast, kontringar och genombrott. Senast man mötte Karlskrona tryckte man in 31 bollar, gör man det igen så är jag mer än nöjd!

Så vad blir mitt lir? Över 50,5 mål låter som en rimlig lina att slå. Senast lagen möttes blev det sammanlagt 53 mål. Idag är det enligt mig bättre förutsättningar och jag väljer att plocka denna spelvärda lina som erbjuder ett odds på 1,95. Insatsen får ligga på medel!