Träningsmatcherna fortsätter dugga tätt och i kväll är det dags för Sevilla att ta sig an ännu ett tyskt motstånd. Det är Hertha Berlin som väntar denna gång och med tanke på hur försvarsspelet såg ut senaste träningsmatchen så tror jag vi kan få se en del mål här.

  • Match: Hertha Berlin – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Sevilla gör sin fjärde träningsmatch för säsongen där man tidigare stött på Lyon (0-0), Braunschweig (2-1) och nu senast Union Berlin (1-2). Jag såg hela matchen mot Union Berlin och trots att det blev en förlust där så dominerade Sevilla händelserna fullständigt. Man skapade chanser på löpande band och hade bara nyförvärvet Iago Aspas haft någorlunda klass på sina avslut så hade han blivit tremålsskytt där. Tyskarna från andraligan skapade i princip tre-fyra lägen på hela matchen, men till skillnad från Sevilla så utnyttjade man dessa till fullo.

Försvarsspelet hos spanjorerna var inte särskilt slipat förra säsongen, och man verkar inte lagt allt för stora slantar på att stärka upp det. I och med att Rakitic försvann till Barcelona så kommer man även tappa lite balans på mittfältet. Han styrde verkligen allt förra säsongen och utan honom i laget så tror jag att Sevilla kan få det jobbigt stundtals. Visst har man en minst sagt imponerande offensiv, men det känns som det kan bli lite väl mycket raggarfotboll nu. De gånger som Union Berlin vände på spelet och satte fart så var mer än halva Sevilla kvar uppe i anfallet, vilket inte kommer hålla mot bättre motstånd.

Sevilla_200x200hertha_200x200

Bättre motstånd är det garanterat idag, utan att för den sakens skull vara något övermäktigt motstånd. Hertha Berlin hade ingen större lycka i Bundesliga förra säsongen och slutade runt mittenskiftet av tabellen på en 11:e plats. Men man har sett starka ut nu på försäsongen och är faktiskt obesegrade så här långt i sina träningsmatcher. Man har faktiskt bara släppt in två mål på fem matcher så här långt, men då har man knappast stött på något lag med samma frejdiga offensiv som Sevilla.

Sevilla har en del skavanker i defensiven, då både Pareja och Carrico tränat sparsamt under veckan och knappast lär spela några 90 min idag. Sedan har vi mittback Botia som åkt på en muskelbristning och uppges inte spela idag.


Med den offensiv som Sevilla har så skulle man säkerligen kunna lösa den här linan själva en effektiv dag. Aspas har nu fått en match på att sikta in sig och han kan inte fortsätta bränna de chanser som han brände senast. Men defensivt har Sevilla haft problem under försäsongen och det hjälper knappast att man har lite småskador på dessa positioner idag. Mitt spel i matchen blir över 2,5 mål och insatsen är av modell mindre.

/e@sy