Hertha Berlin leder serien och är i stort sett klara för avancemang upp till Bundesliga. Här möter man ett Bochum som desperat krigar för sin överlevnad i serien.


Hertha Berlin – Bochum

Spel: Hertha Berlin -1 (Asian handicap)
Odds: 1.75 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.00

Hertha Berlin halkade ned till andraplatsen i veckan när Braunschweig vann och gick förbi dem. Man har 12 poäng ned till tredjeplatsen som innebär kval till Bundesliga och det återstår 8 matcher av serien vilket innebär att vid seger i den här matchen så tar man ett stort kliv mot avancemanget. Man har gjort en väldigt bra säsong och formen får anses som god för dagen. Senast fick man bara 0-0 borta mot 1860 München men före det krossade man Duisburg med 4-2 på sin hemmaplan. Man har 3-1-1 som formrad för dagen och nu möter man ett formsvagt Bochum som krigar kring nedflyttningsstrecket…

Bochum har två raka förluster bakom sig och före det spelade man oavgjort i 2 raka matcher så formen är riktig svag hos laget för dagen. Man ligger precis ovanför strecket och har 2 poäng ned till kvalplatsen ned till tredjedivisionen. Det märks tydligt i matcherna att man är desperat då lagets matcher ofta präglas av misstag, felpass och annat som kännetecknar ett bottenlag som blir allt mer desperata… Man släpper in en hel del onödiga mål och man släpper framförallt allt ofta in sena mål nu för tiden och det håller inte om man ska hålla sig kvar i serien. Nu möter man seriens bästa lag och jag tror knappast man har några större förhoppningar på den här matchen!


Herthas viktige anfallare Ronny gjorde mål i senaste
hemmamatchen och han gör säkerligen mål här igen!

Hertha Berlin får klara sig utan Franz som är sjuk.
Bochum får fortsatt klara sig utan trion  Fabian, Sinkiewicz och Gunduz som alla är skadade.

Hertha Berlin är väldigt starka på sin hemmaplan där man har 8-4-0 som resultatrad. Nu ställs man mot ett desperat Bochum som verkligen inte imponerar för dagen och jag tror man vinner här inför sina hemmafans!