Att Jan Hernych skulle vara i en andra runda på ATP niva är underligt, men emot gräs specialisten Michael Llodra tar det stopp.

  • Matchen : Jan Hernych – Michael Llodra
  • Liga : ATP Hertogenbosch
  • Speltips : Michael Llodra att vinna med 2-0 i set
  • Odds : 1.91 @ Ladbrokes
  • Units : 3.5/5
  • Spelstopp : 11.00

Jan Hernych ifrån Tjeckien är en spelare som mest är och härjar på nivån under ATP som heter Challenger touren och där gör han knappt några framgångar. Han är dock en stor gräs specialist men det skiljer stora nivåer emellan Challenger spelare på gräs och ATP tourens bästa gräs spelare och idag möter han en av dom som höjer sig mest när det blir gräs. Hernych har en bra första serve och en duglig volley. Jag såg hans match emot Goffin och trots att Goffin nog gav han matchen på ett underligt sätt så var Hernych sämre i dom två sista seten men lyckades vinna pga Goffins förmåga att förlora matcher han har i en ask. Hernych såg dessutom väldigt trött ut i slutet och hans grundslag såg halvdana ut.

Michael Llodra ifrån Frankrike är en spelare som alltid är livsfarlig på gräs. Han har en enorm första serve och sedan har han en av världens bästa volleys som har gett han mycket framgång i singel och i dubbel. Han har även helt okej grundslag och såfort han känner att han har satt lite press på motståndaren så sticker han fram på nät direkt, han är väldigt rutinerad och sticker fram då han ser en chans. Han är obesegrad på gräset i år, han gav W.O till Matosevic pga sjukdom men är frisk nu och han ledde med 3-0 emot Paire i första matchen men då bestämde sig Paire att han ville åka till Wimbledon istället och träna.

Jag är säker på att Llodra inte ger bort denna matchen och jag ser en stor chans till att han vinner i två raka då han är såpass mycket bättre än Hernych på allt.

Lycka till!

/Lidde