Släpper ATP finalerna för ett tag och tar mig ann inomhusturneringen i Brescia. I 16-delsfinalen så möter Jan hernych Salvatore Caruso. Jag tror inte det blir någon allt för spännande match och tjecken bör vinna denna relativt enkelt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: Challenger Brescia
  • Match: Hernych – Caruso
  • Spel: Hernych 2-0
  • Odds: 1,66 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20:30

Hernych är en spelare som har varit med i gamet en lång tid nu och det senaste så har han mesta dels hållt till på Challenger och Futurenivå med ett par ATP-turneringar. Däremot så är han en bra inomhusspelare och föredrar snabba underlag. Hans framgångar har varit på just dessa underlag och det är inte många av Caruso’s kaliber som kan störa honom.

I år så har han inte minst bevisat sin potential när han har vunnit över Mannarino, plockat set mot Dustin Brown i Bergamo och då ska man ha i åtanke att Brown gör en bra säsong samt ett set mot Roberto Bautista Agut i Wimbledon. Hernych har fått med sig resultaten bra det seanset och gick till semifinal i Ortisei senaste där han förlorade mot Seppi med 64 75.  På de åtta senaste matcherna har han endast tappat två set och det mot Seppi annars så är det raka vinster.

Caruso är en spelare som spelar ett par challengers per år och det är mest på gruset som han gillar att spela på. Han har endast spelat 5 matcher inomhus hard i år och vunnit två utav dessa, sedan har han nästan uteslutande matcher på gruset och det är en omställning som måste göras, samt justera sitt spel såpass snabbt gör att han inte kommer kunna hålla någon speciell nivå. Han vann förvisso mot Jimmy Wang men han är troligtvis inne på sina sista verser och ser inte det som ett bevis på något, Wang är förövrigt rätt kass inomhus.

Det är inte jättemycket i Caruso’s spel som kan hota Hernych i denna match och 2-0 till 1.66 är taget alla dagar i veckan.