brandsDå var det hög tid för grässpel i Tyskland och då är tumregeln att aldrig spela emot hemmaspelarna. Det är allmänt känt hur vassa tyskarna är på hemmaplan – särskilt i Halle. När då en hemmaspelare ställs mot en formsvag all-roundspelare finns bara en väg att gå.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Halle
  • Match: Jan Hernych – Daniel Brands
  • Spel: Brands -3
  • Odds: 1,73 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.00

 

Jan Hernych är den typiska all-roundspelaren som inte har några direkta spetskvalitéer, men det är något som krävs för att lyckas på gräs.

Inför kvalet till ATP-Halle hade tjecken sex raka förluster mot riktigt mediokert motstånd. Hans motståndare för dagen, tysken Daniel Brands, är i hysterisk form. Han har hållit extremt hög nivå nästan ett helt år. Under grussäsongen tog han sig till semifinal i Munchen där han många gånger bara var två poäng från en finalplats. I Franska Öppna tog han set i första omgången mot självaste Rafael Nadal – något som inte ens Ferrer mäktade med.

Brands har en ruskig serve. Den kommer Hernych få grova problem med. Tysken besitter dessutom en av tourens hårdaste forehands. Han spelar mycket flackt och gillar att springa över för att slå in-side-out.

När Brands spelar på normal nivå håller han bra ATP-klass och kan utmana de flesta, särskilt på hemmaplan.

Hernych har gått rent i kvalen men har samtidigt mött spelare som rankas 500,300 och 150. Kanske inget som skräller ihjäl Brands som alltid är ödmjuk inför uppgiften. Innan kvalet hade han som sagt fem raka förluter, bara en spelare av dessa är innanför topp100.

Tjecken måste serve över sin förmåga och försöka sätta press på tyskens backhand samtidigt måste Brands ge bort väldigt många gratispoäng för att Hernych ska kunna vara med – rätt osannolikt om du frågan mig.

Daniel Brands tog sig till fjärderundan i Wimbledon 2010, men breakade inte ordentligt förrän i höstas. Tysken är rankad 59 i världen jämfört med Hernych 269. Tysken har 3-1 i matcher och ska vara den klart bättre spelaren.