Segunda Division börjar lida mot sitt slut och vi har endast fem omgångar kvar att spela. Här möts två lag vars formkurvor pekar åt helt motsatta håll, då ena laget är ligans hetaste lag och det andra laget är är minst sagt kylslagna. Lassa in!

  • Match: Hercules – Numancia
  • Spel: Hercules
  • Odds: 1.50 @ expekt
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Hercules är ligans hetaste lag för tillfället och är obesegrade i sex raka matcher, där det blivit vinst i fyra matcher och kryss i två. Nu kommer man förvisso ifrån två raka kryss, men ser man till motståndet i dessa matcher så är jag inte ett dugg oroad. Almeria och Valladolid som man kryssat mot är bägge två kapabla lag som tillhör toppen av tabellen och som slåss om en plats i primera division. På hemmagräs är även Hercules ett stabilt lag utan att för den delen vara någon vinstmaskin, 4-1-1 på de sex senaste matcherna i hemmaborgen räcker bra för mig. Man har även mycket att spela för då man i dagsläget har en play-off plats med chans på direktplatsen upp till finrummet. Men med åtta poäng bakom Celta Vigo så har man verkligen inte råd att plumpa här, detta vinner man!

Saknas i hemmalaget gör Juanra Cabrero, Sergio Diaz och Adrian Sardinero.

Numancia är seriens formsvagaste gäng och har inte vunnit sedan 30:e mars när man hemmaslog Recreativo med 1-0. Efter detta har två kryss och fyra raka förluster. Plats elva som man placerar sig på är i ingemansland och man har varken chansen på play-off eller att åka ur. Man är dessutom näst sämst poängmässigt i ligan på resande fot och har endast tagit en bortaskalp på 18 försök. Förutom detta usla facit så har man även ekonomiska bekymmer och har redan kikat på nedskärningar inför nästkommande säsong, vilket säkert inte är någon partyhöjare för spelare som känner att dem kommer ryka.

Skadeläget ser inte heller det särskilt ljust ut och man får klara sig utan sin kapten Txomin Nagore. Vidare så saknar man Ripa, Juanlo, del Pino och Gorka Larrea. Även Pavon är högst tveksam då man väntar på en överklagan för dennes avstängning.


Ett högst motiverat och formstarkt hemmalag mot ett uselt bortalag som dessutom inte har något att spela för. Kan detta sluta på annat sätt än en hemmavinst? Nej, här dunkar jag in på en säker etta!

Lirar även Hercules -1 (3-vägs) till 2.45 hos expekt, 3/10 units spelas.

/e@sy