Otroligt viktig match för jumbon Hercules idag när man gästas av Lugo. Det är bara vinst som gäller för hemmalaget om man ska klara sig kvar i segundan. Det luktar väldigt öppet spel i den här matchen och jag tycker vi får bra betalt för överspelet.

  • Match: Hercules – Lugo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Hercules var nära att åka ur segundan redan förra säsongen och den här säsongen ligger man väldigt pyrt till med tre omgångar kvar. Man är jumbo just nu och med fem poäng upp till Mallorca på rätt sida strecket så ser det otroligt mörkt ut. Men chansen finns fortfarande och det är bara en vinst som gäller i dagens match. Offensivt så är det här laget väldigt bra och man har faktiskt bara gjort tre mål färre än serieledande Deportivo just nu. Det finns ett par klasspelare framåt i Portillo (10mål) och Hadzic (8mål), två spelare som knappast följer med laget ner i segunda B om man hamnar där. Defensivt har man dock haft det väldigt tungt under säsongen och man är även det lag som släppt in flest mål i ligan. Idag måste man chansa lite framåt och det lär knappast vara till fördel för en redan orolig backlinje. Formen är urusel då Hercules kommer in här med fem raka förluster på kontot, förluster där man släppt in en hel del mål. De fyra senaste matcherna har gått över 2,5 mål och i dessa matcher har Hercules alltid bidragit med mål. Sissoko missar dagens match för hemmalaget, i övrigt har man inga större bekymmer i truppen.

Lugo har inte haft någon större säsong och med tre omgångar kvar så har man åtta poäng upp till en playoff-plats, något man med all säkerhet kan glömma. Man får istället rikta in sig på att hänga kvar i segundan, där man just nu har fyra poäng till godo på Real Madrid B under strecket. Formen är inte alls särskilt bra och ser vi till de fyra senaste matcherna så har man bara plockat en poäng. Man har även haft stora bekymmer i att hitta nätet i dessa matcher där man endast gjort två mål i kryssmatchen mot Deportivo (2-2). Anfallaren Rennella gjorde bägge dessa mål och det är han som ska göra det framåt för Lugo. Det här är en spelare som håller hög klass i segundan och jag är övertygad om att han kommer få sina lägen mot ett knackigt försvar idag. Hos gästerna stryker vi idag skadade duon Sergio Rodriguez och Ernesto Gomez, inte heller Garcia eller Serrano följer med på resan. Victor Marco är tillbaka från skada och kommer troligtvis gå direkt in i startelvan.


Det är inget snack om saken här, utan Hercules måste gå stenhårt för vinsten om man ska klara sig kvar i segundan. Det kommer drabba ett redan uselt försvar och därför tror jag att vi kan få se en del mål här. Minst tre mål i matchen betalar bra och det får sig en medelinsats!

/e@sy