Vi tar oss till Spanien denna långfredag och tittar till mötet mellan Hercules och Girona. Ena laget har haft en minst sagt strulig tid på slutet och dras med en del skador. Här går vi in hårt!

  • Match: Hercules – Girona
  • Spel: Hercules
  • Odds: 1.70 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Hercules ligger för tillfället på en sjätteplats i segundan, vilket innebär att man innehar den sista platsen till play-off för tillfället. Men formen har inte varit den bästa på slutet och man kommer in här med två raka förluster i bagaget. Näst senast fick man stryk mot Gimnastic med 1-3 på hemmagräset, en match som man annars dominerade från start till mål, kruxet var det där att man ska få in bollen i nät också. Nu senast var man ut på bortagräs mot Cordoba och det blev samma förlustsiffror där (3-1). Men då ska man komma ihåg att Cordoba är ett riktigt bra lag, dessutom hade Hercules tre startspelare avstängda i den matchen.

Till den här matchen får man alltså tillbaka Paco Pena (försvarare), Pepe (försvarare) och Urko Vera (anfallare). Dessa tre är startspelare så givetvis är det viktigt för Hercules. Saknas istället gör brassen Givlan som är avstängd här, inte optimalt då han varit bra på slutet, men jag tycker Hercules ska fixa en vinst trots detta.

Hercules slipper Messi idag och borde vinna.

Girona är en klubb som ligger i fosterställning just nu och inte alls mår särskilt bra. Nyligen så sparkade man tränaren Josu Uribe som endast suttit på posten under två månader, och innan dess har man hunnit med att sparka ytterligare två tränare. Nu har lagets tidigare tredjetränare fått hoppa upp på hästen och ska nu försöka rida ut stormen. Men inte nog med det så har nu klubbens största aktieägare fått nog och har lagt ut klubben till försäljning – för 1 euro. DESSUTOM så har Girona lämnat in en frivillig konkurs vilket innebär att en domstol får avgöra om man kommer få spela vidare nästa säsong, om det nu blir i segundan eller segunda B. Ett smärre kaos alltså..

Men trots allt strul så har faktiskt Girona spelat hyfsat på slutet och fällde serieledarna Deportivo i senaste omgången. Men detta var på hemmagräs där man tagit 23 av sina totalt 27 poäng. På resande fot har man den smickrande raden 0-4-12 och är toksämst i ligan på bortagräs.

Saknas i Girona gör Ballini (mittfält), Juanlu (mittfält) och Migue (försvar). Dessutom så är det stora frågetecken för Tortolero (försvar) och Martinez (försvar).


Jag kan ärligt inte se hur Hercules ska åka på en mina här mot bortasvaga/kaosartade Girona. När hemmalaget dessutom får tillbaka tre viktiga spelare från avstängningar så känner jag att saken är biff. Hercules har en play-off plats att försvara och den släpper man inte ifrån sig här!

Testar även Hercules -1 (3-vägs) till höga 3.10 hos expekt, 2,5/10 units satsas.

/e@sy