Har hittat ännu ett bra spel i helgens omgång av segundan, och det i matchen mellan Hercules – Gijon. Två lag som gillar offensiv fotboll och jag tror vi kommer få se en hel del mål i den här matchen till ett bra odds!

  • Match: Hercules – Gijon
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Hercules har inte direkt övertygat i säsongsinledningen och ligger för tillfället på en 20:e plats i segundan. Men än är det ingen panik då en seger kan innebära att man plockar fyra placeringar och befinner sig på säker mark. Men ska man börja plocka placeringar så gäller det att man rättar till sitt försvarsspel som lämnar mycket att önska. Det är bara Mallorca som släppt in fler mål i segundan och efter att ha kikat på matchen mot Cordoba (2-4 förlust) så kan jag verkligen förstå varför man läcker bakåt. Totalt utspridda över planen och även fast man skapade en del framåt i den matchen så släppte man till dubbelt så mycket bakåt. Nu är man på hemmagräs och känner jag Hercules rätt så kommer man gå rejält på offensiven här, man kan nog lätt bli lite övermodiga efter två raka vinster på kontot där man dessutom gjort en del mål. Man har en del vassa anfallare i laget där Portillo, Gai Assulin och Eldin Hadzic bör nämnas, alla tre väldigt kapabla herrar. Man har även lånat in en japansk kantspringare vid namn Sugita, en spelare som man får hålla kolla på framöver. Hercules har gjort ett kap där och Barcelonas Gerard Pique berömde den unga japanen via sin twitter tidigare under veckan.

Inga direkta avbräck hos hemmalaget som förväntas starta som senaste ligamatchen mot Murcia (vinst 2-1).

Sportingserb

Sporting Gijon hade ingen bra fjolårssäsong och slutade till sist på en ganska blek 10:e plats. Men förra året var man nykomlingar efter att ha åkt ur la liga och tappade flertalet av sina tongivande spelare inför den säsongen. Den här säsongen satsar man verkligen på att ta klivet upp och man har inlett klart godkänt och placerar sig som 5:a just nu. Det är framförallt offensiven som är bra hos det här laget och det märks även på målskillnaden då det bara är Recreativo som gjort fler mål så här långt. 27 mål framåt har det blivit och 16 av dessa har kommit från sina serbiska spelare, Dejan Lekic och Stefan Scepovic (bilden). Lekic har tidigare erfarenhet från den spanska fotbollen då han spelat ett par säsonger i Osasuna, medans Scepovic är en helt ny bekantskap. Och man kan inte annat än imponeras av Scepovic som just nu toppar segundans skytteliga på 11 fullträffar, han är väldigt löpstark och när han får bollen inne i boxen så vet han precis vart målet finns. Både dessa spelare är även ett rejält hot på fasta situationer då man är väldigt bra i luftrummet, något som Hercules hade stora bekymmer med i matchen mot Hercules.

Lite skador hos bortalaget där Lora, Bustos, Mandi, Casquero och Guerrero ser ut att missa den här matchen. De flesta av dessa har inte spelat på ett tag och jag ser inte det som några jätteavbräck.


Med tanke på hur dessa lag spelat inledningsvis på ligan så skriker verkligen den här matchen öppet spel. Hercules känner nog lite press nere i botten av tabellen och jag tror som sagt att man kommer gå på från start här. Över 2,5 mål i matchen känns därför som ett mycket bra spel och här öppnar jag upp plånboken lite. Bet365erbjuder 2,05 på det här spelet och det är ett bra odds!

/e@sy