I helgen vankas det en hel del roliga allsvenska matcher och först ut är ett möte mellan två jämlika lag, Helsingborg och Kalmar. Helsingborg som kommer från två raka vinster ställs mot ett stukat Kalmar som verkar vara inne i en liten formsvacka. Bägge lagen ligger i mitten av tabellen och är i behov av poäng vilket gör matchen ännu mer spännande. Jag utgår från form och klass, och hittar ett fint spel som måste liras. Häng med!

  • Match: Helsingborgs IF – Kalmar FF
  • Spel: Helsingborgs IF rak vinst
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

helsingborgkalmar

Börjar vi med att kika på Kalmars situation så kommer man till detta möte med en sur förlust i bagaget. 3-0 i baken av Häcken och man kom verkligen inte upp i nivå. På bortaplan har man verkligen haft en tendens till att underprestera och ett facit på 1-1-6 talar sitt tydliga språk. Senaste bortamatchen innan Häcken var mot Halmstad och även där åkte man på en svidande förlust. Idag ställs man mot Helsingborg som är ett oerhört tufft motstånd, och kunde man inte rå på Halmstad så lär man ju inte ha något att hämta här. Måste bara ännu en gång förtydliga och poängtera att matchen senast mot Häcken var under all kritik och det gör i mina ögon spelet ännu klarare. Avslag!

Henke Larssons Helsingborg har gått från en formsvacka till en riktigt bra form och två raka vinster har tagits. Hemma mot AIK kunde man relativt enkelt vinna med 3-1 efter en show av Jordan Larsson. Och senast vann man även mot Åtvidaberg, klart förtjänt och laget har visat ett rejält formintryck. Man verkar ha fått igång framförallt kreativiteten framåt samt försvarsspelet bakåt vilket gjort att man börjat prestera. Idag ställs man mot Kalmar som enligt mig är ett överkomligt motstånd, och i mina ögon bör man fortsätta denna vinstsvit. Spik!

Så vad blir mitt lir? Spelbolagen bjuder på fina odds och jag väljer att gå rakt ut och spika Helsingborg som visar riktigt fin form på sistone. Insatsen får ligga på medel!