Vi har kommit så långt in i Champions League så att det ikväll är dags för den sista och avgörande rundan gällande vilka lag som får delta gruppspel i höst. För Helsingborgs del är det de skottska mästarna Celtic som ska försöka förhindra skåningarna att få ta del av ett Champions League-äventyr och allt vad det innebär. Ikväll kommer skottarna till Olympia och personligen tror jag att det här kommer bli en tajt och målsnål match och därav blir det ett målspel i den här matchen.

  • Match: Helsingborg – Celtic
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,75
  • Insats: 6/10
  • Bolag: Bwin

För Helsingborg, och möjligen allra mest för sportchefen Jesper Jansson, har den senaste veckan varit en riktig stökig och stressig sådan. Låneavtalet med succéanfallaren Alfred Finnbogasson skulle bara förlängas med klubben han tillhör, Lokeren. När allting såg klart ut och det enda som fattades var en signatur kom Herenenveen in i bilden och det är nu också klubben som Alfred tillhör.

I en hastig veva blev det istället en anfallare vid namn Nikola Djurdic som hämtades in. Nikola har tidigare tillhört Haugesund, där han också under en tid bildade anfallspar med Thomas Sörum. Eftersom att Nikola är spelklar och att han finns med i den officiella matchtruppen som har presenterats innebär det att han i praktiken kan bilda anfallspar med Thomas på nytt under kvällens match.

Vägen hit för vardera lag har varit relativt bekväm, trots allt. Helsingborg gick som bekant in redan i omgång 2 av Champions League-kvalet och har slagit ut The New Saints (3-0) och Slask Wroclaw (6-1) medan de skottska mästarna endast har stött på finskt motstånd i form av Helsingfors (4-1). För kvällens match är de troliga startelvorna följande:

Helsingborg: (4-4-2) Hansson | Wahlstedt, Sadiku, Atta, Uronen | Andersson, Mahlangu, Gashi, Nordmark | Bedoya, Sörum

Celtic: (4-5-1) Forster | Matthew, Mulgrew, Rogne, Izaguirre | Brown, Kayal, Commons, Ledley, Samaras | Hooper 

Det här är två stycken lag som gillar och är duktiga på att spela en relativt enkel typ av fotboll. Båda lagen brukar välja den lätta uppspelsvägen. Vad jag menar med det är att Helsingborg och Celtic föredrar att låta sina försvarare slå en långboll över mittfältsspelarna som landar på eller framför forwards för att sedan etablera ett anfallsspel därifrån.

Rent konkret bör det innebära att det böljande och snabba kontringsspelet uteblir, vilket också ger goda möjligheter för underspelet att sitta. Med det i bakhuvudet känns oddset på 1,75x pengarna mycket bra och det spelas med en insats strax över medel. Utöver det spelet prövar jag två stycken andra spel:

Celtic att vinna (insatsen tillbaka vid oavgjort) @ 1,84 – 5/10. Unibet erbjuder det här.

Celtic att hålla nollan @ 3,15 – 2/10. Bwin erbjuder här.

/Mikel