Nästintill full omgång denna söndag där vi börjar närma oss slutet av årets upplaga av SSL:s grundserie. I Helsingborg Arena hittar vi troligtvis den matchen som betyder allra mest för båda lagen där Helsingborg gästas av Tyresö Trollbäcken från huvudstaden. Otroligt mycket som står på spel inför fortsättningen där jag inte kan låta bli att testa den här högoddsaren.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Helsingborg – Tyresö
  • Spel: Tyresö
  • Odds: 9,00 @ Svenska Spel
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 15.00

Helsingborg har inget lysande utgångsläge vad gäller att nå en plats bland kvartsfinalerna. Med 6 poäng kvar att spela om har man 5 poäng upp till närmsta lag ovanför slutspelsstrecket och med det måste man alltså vinna båda sina kvarvarande matcher samtidigt som man kommer behöva få med sig några resultat. En besvikelse i överlag då ambitionerna var något större än så här när säsongen väl drog igång. Tyresö kan nog eventuellt sammanfatta sin säsong på liknande sätt då vi ännu inte riktigt vet hur illa det kommer sluta. Man har nu hamnat under nedflyttningsstrecket med 2 poäng upp dit. Skulle nog tro att det kommer krävas en seger här om man ska kunna hålla liv i det här inför den sista omgången.

Båda lagen kommer till spel med ordinarie trupper.

Spel på Tyresö rekommenderades mot Pixbo (13/2 till 8,00, förlorade med uddamålet) samt Caperiotäby (24/2 till 7,00, förlorade med 4 bollar efter underläge med ett mål inför den sista perioden). Helsingborg är inte i nivå med de lagen och hur pass värdelös form dagens bortalag nu än skulle ha så är jag helt oförstående till de höga siffrorna. I grunden skiljer det inte nämnvärt mycket mellan lagen. Det här är ett ruggigt överodds (förvånad över att just Svenska Spel levererar den) där 1,15-1,20 på hemmalaget är direkt löjligt. Tyresö har inte vunnit under ordinarie speltid på 14 matcher i följd där man endast har tagit poäng i 4 av dessa. Den där uteblivna segern, som lär vara hyfsat efterlängtad, måste nog komma här (Jönköping kommer starta sin match samtidigt) och 9 ggr på ett extremt motiverat lag som inte är så odugligt som man kan tro lockar i det här fallet.

Helsingborg har varit svaga efter nyårsskiftet och fick en något oförtjänt poäng med sig hem från Sundsvall efter 3-3 mot ett generöst Granlo som brände många lägen. Dock en bedrift som hjälpte föga då både Caperiotäby och AIK tog poäng i samma omgång. Jag tror att det är väldigt svårt att komma in till den här matchen och veta att man är tvunget till att få med sig resultat i 4 matcher till om man ser till den här och den kommande helgen. Förra helgen släppte man in 10 (vann visserligen ändå efter ett drama) mål hemma mot ett avsågat Karlstad som är svagare än dagens motstånd. Kliver man in till den här matchen med fokus på annat håll så kommer man få problem.


Tyresö må ha gått väldigt dåligt, men motståndaren i det här mötet är inte mycket bättre i dagsläget. Stort spelvärde i mina ögon. Bortalagets alldeles för höga 9 ggr synas.

Spelar även Tyresö +3,5 1,80 (Bet365) 3,5/10 units (Tyresö-poäng eller förlust med max 3 mål)

/Puyol