Den Allsvenska guld- och bottenstriden fortsätter när vi nu går in i den 24:e spelomgången. Den förstnämnda delen lever i allra högsta grad där Helsingborg kan gå upp i topp hemma på Olympia. Syrianska känns desto mer håglöst där man står inför en vansinnigt svår uppgift inför fortsättningen. Rent mentalt vet jag inte om det är till någon större hjälp, där jag förväntar mig att hemmalaget ska stå för det mesta och det bästa.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Helsingborg – Syrianska
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 17.30 22/9

Helsingborg är inte lika effektivt som under inledningen av säsongen där poängen inte trillar in lika frekvent numera. Trots det har man fortfarande guldet inom räckhåll där man endast befinner sig en poäng bakom den serieledande rivalen Malmö. Förlusten förra helgen mot Häcken som räddades upp något av att fler topplag misslyckades med att plocka en fullpoängare. Skåningarna har ett par skador sedan tidigare där May Mahlangu, Walid Atta och Ema Boateng inte finns med i matchtruppen.

Syrianska har haft en väldigt svår säsong bakom sig där man börjar bli alltmer isolerat i botten av tabellen. Avståndet uppåt växer sig större för varje omgång där det lutar mot spel i Superettan till nästa säsong. Ny förlust senast när Mjällby gästade Södertälje. Bortalaget kommer återigen till spel utan den jamaicanske landslagsmålvakten Dwayne Miller pga skada. Nyförvärvet Gabriel Machado är inte heller tillgänglig av samma orsak. Sharbel Touma har problem med ett knä. Försvarsspelarna Isa Demir och Alessandro Silva Pereira är avstängda.

2840885_570_321

Syrianska har, med 21 poäng kvar att spela om, hela 14 poäng upp till närmsta lag ovanför nedflyttningsstrecket. Man har förlorat 6 matcher i följd där man endast har plockat en ynka poäng i de 12 senaste matcherna, vilket är sensationellt uselt. Det ser hopplöst och uppgivet ut, periodvis kan man stå emot någorlunda men när det väl börjar gå emot så verkar det inte finnas något stopp. Ytterligare förändringar att vänta i backlinjen där även förstamålvakten saknas på nytt.

Helsingborg har inget annat än en fullpoängare att gå för och man kan nog konstatera att det finns svårare uppgifter i jakten på serieledningen med ett fåtal omgångar kvar att spela. Trots att man inte vinner lika frekvent så har man ändå fått igång anfallsspelet på nytt där man har stått för 2, 4, 2 och 3 mål i sina 4 senaste matcher.

Sedan Syrianskas ankomst till Allsvenskan har det spelats många jämna matcher med Helsingborg, trots det har dagens hemmalag vunnit samtliga 5 möten. Syrianska har släppt in 3 mål eller fler i 7 av 23 ligamatcher, bara i den senaste bortamatchen släppte man in 6 st. Helsingborg är Allsvenskans målgladaste hemmalag med i snitt 2,45 mål/match.


Ser man till några av syrianernas prestationer på slutet så är det många huvuden som hänger, något som bidrar till att man släpper till väldigt mycket. Det krigas inte över 90 min längre där man ser ut att ha gett upp hoppet, och Olympia är en svår plats att komma till. Hemmalaget är högmotiverat och ser återigen ut att leverera framåt, får man utdelning tidigt kan det rinna iväg. Helsingborg att stå för 3 mål eller fler i matchen.

Ytterligare spel på Helsingborg, även dessa hittar ni hos Expekt. Sticker ut något i jämförelse med Bet365 som står i 2,62 respektive 5,00 på dessa linor:
Helsingborg (hemmalaget) över 3,5 mål 3,00 (Expekt) 1,5/10 units
Helsingborg (hemmalaget) över 4,5 mål 6,00 (Expekt) 0,5/10 units

/Puyol