Olympia står som spelplats när den 16:e omgången ska avrundas denna måndagkväll. Helsingborg inleder sin jakt på att återigen erövra serieledningen när man gästas av Öster som försöker avlägsna sig från nedflyttningsstriden. Ett möte mellan ett anfallsspel som har tappat rytm mot ett mer uddlöst sådant. Jag väljer ett underspel med en gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Helsingborg – Öster
  • Spel: Under 3 mål
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 15/7

Helsingborg har tappat lite i sin framfart där man bland annat har blivit av med sin serieledning. Man har nu inte lyckats vinna någon match efter det senaste landslagsuppehållet där de 3 matcherna inte har gett mer än 2 poäng. Öster stod för en godkänd insats senast när man fick med sig en poäng från Mjällby, vilket bröt en något negativ trend där man hade förlorat 8 av de 10 föregående matcherna.

Helsingborg tvingas röra om i startelvan i och med att både Ardian Gashi och Mattias Lindström är avstängda. Alejandro Bedoya är borta på landslagsuppdrag med sitt USA. Rachid Bouaouzan och Jere Uronen är långtidsskadade sedan tidigare. Öster kommer till spel utan Pablo Pinones Arce och Elmin Nurkic. Det fanns frågetecken kring Johan Persson, han är dock med i matchtruppen ner till Skåne.

2hansson

Peter Larsson (avstängd) och Walid Atta (skadad) kan vara tillbaka i HIF:s startelva att jämföra med förra måndagens seriefinal mot Blåvitt, vilket skulle vara positivt för defensiven. Man tvingas dock ställa upp utan 3 mittfältsspelare som har bidragit en hel del till den fantastiska inledningen som snabbt förde upp laget till toppen. Lindström och Bedoya (som troligtvis säljs nu i sommar) har varit stora poängspelare medan Gashi har bildat ett dynamiskt innermittspar tillsammans med Mahlangu. Här försvinner några lättare bollvinster och enkla passningar som snabbt sätter laget i anfall, ett moment som i övrigt inte har haft samma vägvinnande flow (3 mål på 3 matcher) som innan landslagsuppehållet där man snittade ca 2,5 mål/match.

Öster har, utöver svårigheter med att få sig poängen överhuvudtaget, varit uddlöst framför motståndarnas mål. Inför mötet med Mjällby (1-1) hade man inte gjort mål på 3 matcher i följd där man har nollats i hälften av bortamatcherna den här säsongen. Här skulle jag nog misstänka att man kommer gå in med en mer cynisk inställning än vad vi har fått se tidigare, väl medvetna om vilken svår bortamatch det här kan vara, vilket kan sätta sin prägel på matchen. Nyckeln ligger i försvarsspelet och framförallt att inte förlora alltför många en-mot-en situationer mot en alldeles för kvick David Accam. Den i övrigt något tröga backlinjen ska inte se sig ifrån sprunget av varken Simovic eller Santos som troligtvis inleder på topp hos hemmalaget.

Helsingborgs 6 senaste matcher har som mest slutat på 3 mål eller mindre. Östers 5 senaste matcher har landat på max 2 mål eller mindre än så.


För någon månad sedan hade Helsingborg vunnit den här matchen på ett övertygande sätt, men idag är jag inte lika övertygad där jag tror att det kan bli snålare än så. Dryga medelinsatsen på under 3 mål (asian). Det innebär vinst vid max 2 gjorda mål i matchen samt hela insatsen åter ifall det skulle bli exakt 3 mål. Spelet hittar ni under ”antal mål – goal line” under menyn asian.

/Puyol